Kentsel dönüşüm tozlu başladı

Kentsel dönüşüm tozlu başladı

 Asrin felaketi olan 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar gören Mustafa Ayyıldız'a ait olan Hafız Şerif Sokak'ta bulunan yüzde 82 hasarlı olduğu...

 

Asrin felaketi olan 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar gören Mustafa Ayyıldız'a ait olan Hafız Şerif Sokak'ta bulunan yüzde 82 hasarlı olduğu tespit edilen 7 katlı binası kentsel dönüşüm kapsamında ilk yıkılan bina oldu. Tüm hazırlıkları tamamlanan binanın yıkım işlemleri sabah saatlerinde başladı.

 

PAZAR GÜNÜ TERCİH EDİLDİ

Daha önce balyozlarla binanın üst kısımları yıkıldı ve bina kepçe boyuna indirildi.  Kepçenin ulaşa bileceği boyuna inen 7 katlı binanın yıkımına başladı. Yıkımı yapan Kur Yapı, yıkım işlemleri için İnönü Caddesi'nin tek şeridi trafiğe kapattı. Yıkım işlemi dükkânların çoğunun kapalı olması nedeniyle pazar günü tercih edildi. 

 

TOZ HOŞGÖR'Ü VURDU

Çok sayıda dükkânın kapalı olmasına rağmen yıkım işleminden ortaya çıkan toz, yıkılan binanın hemen yanında bulunan ve açık olan Hoşgör Pastanesi'ni olumsuz etkiledi. Sıkılan suyun yetersiz kalması nedeniyle pastane çalışanları ellerine aldıkları hortumlarla tozun işyerine gelmesini önlemeye çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.