“Kentsel dönüşüm için çalışalım”

“Kentsel dönüşüm için çalışalım”

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş “Olası bir afette daha kötü sonuçlar almadan birlik ve beraberlik içerisinde kentsel dönüşüm bekleyen her yapımız için çalışalım

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş tarafından yapılan basın açıklamasında, “23 yıl önce bir acı yükseldi bu şehirde. Artık hepimiz biliyoruz, ülkemiz dünyanın en etkin ve yıkıcı deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Şehrimizde 17 Ağustos 1999'da gece yarısı saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen ve 45 saniye süren Marmara Depreminde resmi bilgilere göre 17.480 vatandaşımız ölmüş ve 23.781 vatandaşımız da yaralı olarak kurtulmuştur.

 

“ARZU EDİLEN SEVİYELERE HENÜZ ULAŞILAMADIK”

T.C İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından ( AFAD) alınan bilgilere göre Marmara Depremi nedeniyle yıkılan bina sayısı 285.211 ev, 42.902 işyeri hasar gördü. Deprem sonrası hasar gören yapılarımız için kentsel dönüşüm noktasında öncelikli olarak Çevre Bakanlığımız, Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyelerimiz ve özel sektör ile birlikte bir yol katettik fakat şehrimizin için arzu edilen seviyelere henüz ulaşılabilmiş değiliz. Bizler isteriz ki olası bir afette daha kötü sonuçlar almadan birlik ve beraberlik içerisinde kentsel dönüşüm bekleyen her yapımız için çalışalım.

 

“DEPREMİ UNUTMAMALI, UNUTTURMAMALIYIZ”

Kocaeli İMO’dan edinilen bilgiye göre Kocaeli’mizde 1999 Marmara Depremi öncesi yapı stoğu 140.163 adet iken 2019 tarihi itibari ile Kocaeli’nde mevcut yapı stoğumuz 291.285’tir. Bugün itibari ile yaklaşık yüzde 40’a yakın yapı stoğumuzun 99 öncesi yapılar olduğunu öngörmekteyiz. Deprem görmüş, yorulmuş, yıpranmış binaların olası İstanbul veya tekrar Kocaeli’nde yaşanılabilecek bir depremde ayakta kalması güç olmaması için 1999 depremi yapı stoğumuzun yeni yönetmelikle birlikte depreme dayanıklı yapılara çevrilmesi gerekmektedir. 23 Yıl önce aramızdan ayrılan deprem şehitlerimizi saygıyla anıyor, bugün bile depremin izlerini üzerinde taşıyan vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Depremi unutmamalı, unutturmamalıyız, dönüşüm bekleyen yapılarımıza önem vermeliyiz” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.