Kent meydanında  caminin yeri değiştirildi

Kent meydanında caminin yeri değiştirildi

Çayırova’da yapım aşamasındaki kent meydanında caminin yeri değiştirildi. Plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. CHP’li Salih Işık caminin eski yerinde kalması gerektiğini savundu

Çayırova Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısında yapım aşamasındaki kent meydanı içinde caminin yeri, plan aşamasında değiştirildi. Plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. CHP’li Salih Işık caminin eski yerinde kalması gerektiğini savundu.

MEYDANIN ALANI BOŞ OLMALI

Salih Işık, kent meydanı projesine genel olarak evet dediklerini, destek verdiklerini ama planlama ve sorgulamada eksiklikler olduğunu kaydetti. Işık, “Fatih Caddesi’nden başlayan kent meydanından geçen yol aksı dar. Hareketli yolun akışı aksatılmamalı. Meydan yapıyorsak, alan boş olmalı. Cami, mevcut yerinde kalmalı. Meydanın sağında, solunda yapılar var, artık yapı görmemeli. Caminin planlanan yerde kalması durumunda daha perspektif, derinlik veren, camiyi gösteren yapı ortaya çıkacak. O caddenin daha yoğunluk etmesine karşıyız” dedi.

HAREKETLİ BİR YOL

Başkan Çiftçi, “Caminin trafik yükünü arttıracağını neye göre öngörüyorsunuz?” diye sorarken Salih Işık, “O yol, hareketli yol. Camide ibadetini yapacaklar, o trafik yükünü oradan arındırmak için aşağı kaydırmalı” yanıtını verdi. Başkan Çiftçi ise caminin altına otoparkın da konumlandırıldığını kaydedip, “Bütün trafik yük hesapları, şehrin giriş çıkış hesabı yapılıp ölçüldü. Camiyi anayoldan 20-25 metre çekmek suretiyle yapıyoruz” deyip endişeye yer olmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.