Kent konseyleri siyaset üstüdür

Kent konseyleri siyaset üstüdür

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Gebze’de gazeteciler ile bir araya geldi. Korkmaz, konseyin siyaset üstü bir yapılanma olduğunu söyledi

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Gebze’de gazeteciler ile bir araya geldi. Gebze Belediyesi, Arapçeşme Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Korkmaz’a Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, konseyin yönetim kurulu üyeleri İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut, Oya Tuncel ve Mehmet Başaran ile Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Adalet Bora eşlik etti.

SİYASET ÜSTÜ

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, konseyin siyaset üstü bir yapılanma olduğunu, şahsının başkanlığındaki yönetimin 2020 yılının mart ayından bu yana görevi devraldığını, Covid-19 pandemisinden ötürü istediklerini gerçekleştiremeseler dahi bu süreçte 4 meclis, 16 çalışma grubu oluşturduklarını söyledi.

7 İLÇEDE KURULDU

Konseyin bu süreçteki çalışmalarını slayt gösterisi eşliğinde anlatan Korkmaz, kentin tüm dinamikleriyle bir arada olduklarını dile getirdi. Kocaeli’nin 12 ilçesinde de kent konseyi yapılanması için destek verdiklerini, bugüne kadar 7 ilçede konseylerin kurulduğunu kaydeden Korkmaz bununla birlikte Kocaeli Kent Konseyi ile ilçelerdeki konseyler arasında organik bağ olmadığını kaydetti.

ENGELSİZ KAMPUS

Kocaeli’nin batı ve doğu yakası olarak tanımlanmakla birlikte bir bütün olduğunu kaydeden Korkmaz, konseyin Milli Eğitim Müdürlüğü ile dar gelirli ailelerin çocuklarının sınav hazırlığı için imzaladığı protokolü hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü, ayrıca Kocaeli Üniversitesi’nin engelsiz bir kampus olması için başlatılan projenin devam ettiğini söyledi.

Kent konseylerinde başkan ve yöneticiliğin gönüllülük esası ile sürdüğünü belirten Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, konseylerin yönetimlerinde yer alan kişilerin konseye güç verecek yapıda olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

divan-030.jpg

 

toplanti-029.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.