Kent konseyi Gebze’de toplandı

Kent konseyi Gebze’de toplandı

Kocaeli Kent Konseyi VI. Yönetim Kurulu Toplantısı Gebze’de gerçekleşti.

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz ve Genel Sekreter Sedat Köse’nin ev sahipliğinde, Yönetim Kurulu Üyelerinden Gebzeliler Derneği Başkanı Mehmet Başaran ve Türk Kızılayı Gebze Şube Başkanı Oya Tuncel’in organizasyonu ile gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu Üyelerinin yası sıra, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği Programlama ve Koordinasyon Birim Başkan Vekili Dr. Merve Çalhan ve Proje Uygulama Biriminden Uzman Berfu Özge Yıldız ile Eray Caylak ve Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Adalet Bora yer aldı. Her ay farklı bir konunun ele alındığı toplantıda, bu kez Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın çalışma ve faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Korkmaz, Gebze’de basın mensupları ile yapılan toplantı konusunda Yönetim Kurulu Üyelerini bilgilendirdi. Başkan Korkmaz, Kocaeli Kent Konseyi çalışma ve faaliyetlerinin anlatıldığı basın toplantısında, özellikle Gebze’yi temsilen başarılı ve değerli isimlerin Kocaeli Kent Konseyi’nde bulunmasından, Gebze’de çalışmalar gerçekleştirilmesinden ve özellikle basın toplantısı ile Gebze’ye verilen önem ve değerin hissettirilmesinden olumlu ve güzel tepkiler aldıklarından bahsetti. Bu konuda kendilerine destek olan Mehmet Başaran ve Adalet Bora’ya teşekkür eden Başkan Korkmaz, benzer buluşmaların farklı ilçelerle devam edeceğini kaydetti. Aralık Ayında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Yönetim Kurulu Üyelerinin bilgilendirilmesinin ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu kısaca MARKA’nın yapısından bahsetti.

 

BÖLGESEL KALKINMANIN SAĞLANMASINI AMAÇLIYOR

Dr. Çöpoğlu, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalar yürüten 26 kalkınma ajansından biri olan MARKA’nın kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğini destekleyerek yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi, bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması amacıyla çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

 

2021-2025 MARKA STRATEJİK PLANI ANLATILDI

Daha sonra söz alan Programlama ve Koordinasyon Birim Başkan Vekili Dr. Merve Çalhan, MARKA’nın Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinin tümünde faaliyet ve çalışmalar sürdürdüğünü söyledi. Genel yapısı itibariyle, MARKA’nın, kent konseyleri gibi kentin tüm dinamikleri ile birlikte, kenti her anlamda kalkındırma hedefi ile hareket ettiğine işaret eden Çalhan, bu amaçla 2021-2025 MARKA Stratejik Planı’nı oluşturulduğu bilgisini paylaştı. Ajans çalışma programı, sonuç odaklı programlar ve risk yönetim planlarının bütünleşik hali olarak tasarlanan 2021-2025 Ajans Stratejik Planının, MARKA’nın stratejik planlama faaliyet kurgusu ve hayata geçirilmesindeki yaklaşım, uygulamaya dayalı esnek öngörü oluşturma temelli olduğuna dikkat çeken Çalhan, ayrıca bütünsellik ve devamlılık esaslı olarak, 2015-2020 Stratejik Plan döneminde uygulanmış olan yaklaşımın 2021-2025 Stratejik Plan dönemi kapsamında da devam edeceğini vurguladı.

 

konsey-2-001.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.