Kent estetiğinde maliyeti Büyükşehir üstlenecek

Kent estetiğinde maliyeti Büyükşehir üstlenecek

Gebze’de Eskiçarşı Hükümet Caddesi ve Gölcüönü Meydanı’nda kent estetiğine dönük çalışmada bulunulacak. Tabelaların da yenileceği çalışmada maliyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üstlenecek

Gebze Belediye Meclisi’nde mayıs ayı olağan toplantısı birinci oturumu Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplam 25 gündem maddesiyle toplanırken iki adet de ilave gündem görüşüldü. Gündem maddelerinin çoğu ilgili komisyonlara havale edilirken ikinci oturumun 10 Mayıs Salı günü saat 15.00’te gerçekleştirilimesi kararlaştırıldı. Meclis toplantısını CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İYİ Parti Gebze İlçe yönetim kurulu üyeleri de takip etti.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Ek gündem maddelerinden ilkinde Eskiçarşı Hükümet Caddesi ile Gölcüönü Meydanı’nda bina cephelerinde değişiklik gündeme getirildi. Başkan Büyükgöz bu bölgede tabelelardan kaynaklı görüntü kirliliğinin giderileceğini, bina cephelerinde değişiklik yapılacağını ve maliyetinin tamamen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenileceğini söyledi. Kent estetiğine yönelik bu önerge, Başkan Büyükgöz’ün konuya dair soruları da yanıtlamasının ardından 25’nci gündem maddesi olarak, oy birliğiyle onaylandı.

KATI ATIKLAR İÇİN EK TESİS

Bir diğer ek gündem maddesinde ise katı atıkların öğütülmesi için Yeni Bağdat Caddesi üzeri, Kirazpınar mevkiinde 8 bin 36 metrekarelik bir alanın 10 yıllığına kiralanması görüşüldü. Başkan Büyükgöz kiralamanın Gebze Beleyesi iştiraki Güzide’ye yapılacağını, Bakanlığın teşvikten faydalanmak için teferruta gereği böyle bir uygulamaya yöneldiklerini kaydetti. Bu önerge de 26’ncı gündem maddesi olarak oy birliğiyle kabul edildi.

BELEDİYE İKİ PARSEL SATIN ALACAK

Gündemin birinci maddesinde belediye meri planında bulunan iki adet parselin satın alınma usulüne göre satın alınması gerçekleşti. CHP Grubu satın alınacak yerin imar planında teknik eğitim ve dini tesis alanı olarak gözüktüğünü belirtip satın almaların imar planına uygun olması gerektiğini savundu. Bu gündem maddesi oy çokluğuyla onaylandı.

PARK ALANINDA TİCARİ ALANA DÖNÜŞÜNCE…

Gündemin altıncı maddesinde İstasyon, Cumhuriyet, Beylikbağı, Mustafapaşa, Barış, Yenikent, Arapçeşme, Sultan Orhan, Köşklüçeşme, İnönü ve Gaziler Mahallesi’nde toplam 15 parselde imar değişiklikleri görüşüldü. CHP Grubu paket halinde getirilen bu önergede 15’nci sıradaki değişime, park alanından ticari alana dönüşüm olduğu gerekçesiyle ret oyu kullandı. İYİ Parti Grubu da aynı gerekçeyle ret oyu verdi. Gerek CHP gerekse İYİ Parti Grupları’nın diğer 14 dosyaya dair herhangi bir itirazları olmadı ancak 15 yerin değişiklik talebi paket halinde onaya sunulduğu için oylama da bütün dosyaları kapsadı.

HANELERDEN KATI ATIK TOPLANACAK

Gündemin 19’ncu maddesinde Gebze Belediye Meclisi’nde daha önce de konuşulan, hanelerdeki katı atıkları değerlendirmeye yönelik olarak sıfır atık yönetim sistemi görüşüldü. Başkan Büyükgöz söz konusu proje ile hane başına aylık 150-200 TL gelir sağlanacağını, Gebze Belediyesi’nin söz konusu çalışma için herhangi bir harcamasının olmayacağını kaydetti. AKP’li meclis üyesi Mahmut Yandık da bu esnada söz alarak temiz ve yeşil Gebze için halkın da içinde dahil olacağı çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Büyükgöz ise Gebze’nin nüfusunun son 3 yılda 39 bin artışla 400 bine ulaştığını, kentleşme sorununun hala sürdüğünü ve Gebze’nin önümüzdeki yıllarda TEM Otoyolu’nun kuzeyinde gerçekleşeceğini kaydetti.

BELEDİYEYE YENİ MÜDÜRLÜK

Meclis toplantısında diğer gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edilirken 2011 yılı analitik bütçe kesin hesabı dahil olmak üzere birçok gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi. Ayrıca belediye bünyesinde iklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüğü kurulması karara bağlanırken bu müdürlüğün yönetmeliği de komisyona havale oldu.

 

buyukgoz-004.jpg

 

akp-022.jpg

 

chp-037.jpg

 

iyi-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.