Kent derbisinde gülen Kocaelispor oldu: 0-1

Kent derbisinde gülen Kocaelispor oldu: 0-1

3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Kocaelispor kent derbisinde Gölcükspor'u Burak Süleyman'ın golüyle 1-0 yendi.

TFF 3.Lig 3.Grup’ta ilk haftayı Diyarbekirspor deplasmanında 2-1 mağlup kapatan Gölcükspor ile yeni stadyumun açılışında Fatsa Belediyespor’u 2-0 yenen ve lige moralli başlayan Kocaelispor, kent derbisinde karşı karşıya geldi. Gölcük Şehir Stadı’nda oynanan maçta 2 bin 500 kişilik tribünler tıka basa dolarken, beleştepe diye adlandırılan bölümden de mücadele izlendi, beleştepede de yer kalmadı. Diğer yandan maçın oynandığı zeminin tarlaları andırması dikkat çeken diğer konuydu. PROTOKOLDEN BÜYÜK İLGİ Kocaelispor Teknik Direktörü Galip Gündoğdu geçen hafta kazanılan Fatsa Belediyespor maçındaki ilk 11’i bozmazken, Gölcükspor’da Teknik Direktörü Kayhan Çubuklu Diyarbekirspor maçında kırmızı kart gören Sercan Sevinç’in yerine orta sahada Rıdvan Aykan’a şans verdi. Mücadeleyi CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Elibeş, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ve Gölcükspor Başkanı Mehmet Ellibeş protokolden takip etti.

İLK YARI KOCAELİSPOR DAHA ETKİLİYDİ

Maçın ilk atağı Gölcükspor’dan geldi. Kırmızı siyahlılar, 5.dakikada Ali Mert’in soldan yaptığı ortada Muhammed’in kafa vuruşu üstten dışarı çıktı. 7.dakikada 3’e 2 gelen Kocaelispor’da Hamza aşırtma vuruş denedi ancak top auta çıktı. Kocaelispor bu yarıda Sefa, Gökdeniz’le yakaladığı pozisyonları değerlendirmezen, Gölcükspor da pozisyon bulamadı ve ilk 45 dakika golsüz sona erdi. ALİ’NİN ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ Maçın ikinci yarısında ise iki takım da net pozisyonlar buldu. 47’de Gölcükspor’dan Ali Göçmen’in şutu önce Volkan’ın hamlesi sonrasında ise üst direkten döndü. Kocaelispor’da 51’de Burak Süleyman’ın soldan plase vuruşu yandan dışarı çıkarken, yeşil siyahlılar 53’te Ali Keten’in kafa ve 65’te Burak Süleyman’ın vuruşundan yararlanamadı.

VOLKAN MÜTHİŞ ÇIKARDI

69.dakikada ise Gölcükspor çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Kırmızı siyahlılarda oyuna sonradan dahil olan Emre Alan, kaleci Volkan Mert ile karşı karşıya kaldı. Emre’nin şutunu Volkan Mert müthiş çıkarmayı başardı. Kalan dakikalarda zeminden de kaynaklanan yorgunluklar ön plana çıkarken, Kocaelispor 86’da Burak Süleyman’ın sol çaprazdan attığı golle öne geçti (1-0)

SÜLEYMAN ATTI  2’DE 2 GELDİ

Kalan dakikalarda Gölcükspor beraberlik golü bulamazken karşılaşma Kocaelispor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Kocaelispor ligde 2’de 2 yaparak puanını 6’ya çıkardı. Gölcükspor ise ikinci haftada da puanla tanışamadı.  Kocaelispor ile Gölcükspor, Çarşamba günü saat 19.00’da Kocaeli Stadyumu’nda bu kez Ziraat Türkiye Kupası 2.Tur maçında karşılaşacak. Kocaelispor ligde üçüncü haftada evinde Turgutlu’yu konuk edecek. Gölcükspor ise deplasmanda Bayburt İl Özel İdare ile oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.