Kendisi de korosu da  hep dinamik hep formda

Kendisi de korosu da hep dinamik hep formda

Gebze’de ve Kocaeli’de GESMEK ve Sarkuysan gibi çok sayıda koroda kurucu olarak imzası olan Erbil Aydın bu sefer adını taşıyan Gönül Dostları korosuyla Gebze Sanat Akademisi desteğiyle sahne alırken korosuyla birlikte yine dinamik yine formdaydı

İlimizde ve Gebze’de Türk Sanat Müziği’nin daha yaygın dinlenmesi ve sevilmesi için çok sayıda koronun kuruluşuna imza atan, önünde yer alan Erbil Aydın bu sefer Cumhuriyet onuruna verdiği Cumhuriyet Konseri ile yeni korosu; Emre Özgöze'ye ait Gebze Sanat Akademisi destekli Erbil Aydın Gönül Dostları Türk Sanat Müziği Korosu ile sahne aldı.

Gebze’de ve ilimizde; Gebze Belediyesi – GESMEK ve Sarkuysan dahil olmak üzere çok sayıda koronun kuruluşunda emeği olan Erbil Aydın önemli kısmı yeni yeteneklerden oluşan korosuyla ilk sınavına Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde çıktı. Kimi eserleri koro halinde, kimi eserleri solo halinde, nakaratlarda kolo takviyesi ile seslendirdi. Aralık ayında da Gebze Center AVM’de konser verme girişimlere süren sanat müziği severleri mest etti.

HER ŞARKI TÜRKÜNÜN

BİR HİKAYESİ VAR

Konseri ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Programda sunumu koro elemanlarından Eczacı Bilge Şenel Kaçar üstlendi. Kaçar hemen her şarkı öncesi şarkının yaşanmış, çoğunluğu duygusal, dramatik kısa hikayelerine dair de dinleyenleri bilgilendirdi.

Koronun Türk Sanat Müziği resitali “Kırmızı Gülün Adı Var” ile başladı. “Maya dağdan kalkan kızlar” ile devam etti. “Çökertme”, “Çile Bülbülüm Çile”, “Hoş Gelişler Ola” gibi gerek koro, gerek solo seslendirilen birçok klasiğe seyirciler de gerek nakarat kısmında, gerekse alkışlarıyla eşlik etti. Koro finali tüm dinleyiciler ile birlikte bayrak şovuyla; “İzmir Marşı” ve hemen ardından “10’ncu Yıl Marşı” ile yaptı.

 

7006.jpg

 

7002-002.jpg

Erbil Aydın

 

7003-002.jpg

 

7007.jpg

Programda sunumu  Bilge Şenel Kaçar üstlenirken izleyiciler arasında eşi, sürücü eğitmeni ve işletmeci Mehmet Kaçar da yer aldı.

 

7020-001.jpg

 

7019.jpg

7006-001.jpg

 

7008.jpg

 

7009.jpg

 

7001-002.jpg

 

7012.jpg

 

7014.jpg

 

7010-001.jpg

 

**

 

45 kişilik renkli koro

Erbil Aydın’ın kadın ve erkek, toplam 45 kişiden oluşuyor. Koro üyeleri arasında ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, Gebze Belediyesi/BEKSEM sürecinden bugüne yılların eskitemediği Mehmet Bolaman; Erbil Aydın korolarının vazgeçilmez isimlerinden Aslı Akbaş Karadağ gibi isimler de yer alıyor: Aslı Akbaş Karadağ, Ayşe  Gülşen, Ayşen İncioğlu, Banu Yorga, Bengü Kaymaz, Belgin Kocatürk, Bilge Canik, Bilge Şenel Kaçar, Binnur Pala, Burak ÇavuşBurak Kozkaya, Burak Türker, Canan Yıldırım, Ebru Sezer Çamsoy, Elif Ertürk,  Fatma Bülbül, Gazi Alsancak, Gülçin Tarlacı, Güler Çölgeçen, Halil Yiğit Ekşi, Hatice Kırlangıç, Hülya Derin, Hülya Tuna, Mehmet Bolaman, Mehmet Büyükalçıkaya, Mehtap Okatan, Mustafa Şahin, Müfide Nar, Münevver Alkan, Nalan Doğan, Nuran Kocatürk, Nurcan Çınar, Özgül Tamer, Sainur Demir, Seda Ataş, Semra Yiğit, Serap Altay, Seval Arı, Seval Dörtışık, Suzan Kutay, Şebnem Dörtışık Yıldırım, Şenay Arpınar, Tülin Ayan, Ülkü Bingöl, Volkan Karadağ.

 

7005.jpg

Erbil Aydın’ın Gebze’deki korolarının değişmez isimlerinden Aslı Akbaş Karadağ yeni koroda da yer aldı. Konserde, “Memleketim” isimli eseri yine adeta yaşayarak, seslendirdi.

 

100.jpg

 Burak Kozkaya,

 

 

102-012.jpg

Ebru Sezer Çamsoy,103-010.jpg

Banu Yorga 

104-005.jpg

Halil Yiğit Ekşi, 

 

105-005.jpg

Şebnem Dörtışık Yıldırım

 

106-005.jpg

Münevver Alkan107-005.jpg

Seda Ataş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.