Kenan Işık kimdir? Kenan Işık hala Komada mı? Kenan Işık Nereli?

Kenan Işık kimdir? Kenan Işık hala Komada mı? Kenan Işık Nereli?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının başarılı sunucusu Kenan Işık yıllardır komada. Peki Kenan Işık kimdir? Kenan Işık neden komada?

Yusuf Kenan Işık 1 Ekim 1947, Malatya'da dünyaya gelmiştir. Türk oyuncu, sunucu, eski gazeteci ve eski ana haber sunucusudur. Kim Milyoner Olmak İster adlı televizyon programı ile tanınmaktadır. 2014 yılında spor salonun saunasında beyin kanaması geçirdiği günden beri hala daha kadar komadadır.
Çocukluğu Malatya'da geçen oyuncu ortaokul öğrenimi döneminde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamıştır ve sonrasında lise döneminde Ankara'da okurken Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuş olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmuştur.

Tiyatro ve Oyunculuk dönemi
Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra şehir tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapmıştır. Çeşitli dizilerde rol almıştır. Özellikle televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı ''Dadı'' adlı diziyle boy göstermiştir. Ayrıca Komşu Komşu, Ev Alma Komşu Al, Fikrimin İnce Gülü, Belalı Baldız, Sayın Bakanım, Günahım Neydi Allahım, Hırsızın Oğlu, Merdoğlu, Evimizin İnsanları, Süper Baba gibi dizilerde rol almıştır.

Bir dönem gazetecilik de yapmış
Bir dönem gazetecilik de yapan sunucu, Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), tekrar Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Ayrıca 2005 yılında Star Haber'i sundu.
Kenan ışık 2000 yılında ''Kim Beş Yüz Milyar ister?'' adlı yarışmada sunuculuk yapmaya başlamış ve daha sonra yarışmanın yıllara göre isimleri değişmiş son olarak ''Kim Milyoner Olmak İster?'' yarışmasını 2014'e kadar sunuculuğunu yapmıştır.

Evlilik hayatı ve çocukları
Ünlü sunucu Kenan Işık'ın 1981 yılında Beril Işık ile bir evlilik yapmış bu evlilikten 2 çocukları olmuştur. Kenan Işık'ın Ahmet ve Mehmet adında iki oğlu var.

Kenan Işık neden komada?
21 Mart 2014 günü spor sonrasında saunaya giren Işık'ın, sauna sonrasında dengesini kaybederek kafasını yere çarptığı öğrenildi. Bilinci kapalı hâlde hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alınmıştır. Gerçekleşen ameliyatın 4 saat sürdüğü ve sanatçının hayati tehlikesi olduğu doktorlar tarafından belirtildi. Ameliyat her ne kadar başarılı geçse de olayın olduğu tarihten bu yana komada olan sanatçının tedavisi şu anda evinde devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.