Kemal Kılıçdaroğlu, M.Hilal Kaplan’ı değerlendirmeli

Kemal Kılıçdaroğlu, M.Hilal Kaplan’ı değerlendirmeli

 

CHP’nin 16 Ocak tarihinde gerçekleştireceği kurultay hem Kocaeli hem de Türkiye için çok önemli.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki sorunları çözmek için ‘Değişim’ ve ‘Demokrasi’ sloganlarıyla göreve gelmişti.

Şimdi ise parti içindeki sorunlardan daha önemli bir Türkiye gündemiyle karşı karşıya.

CHP’nin önceliği artık parti içi sorunlar değil, Türkiye’nin içinde bulunduğu kaos ortamı, terör belası ve ülkenin kötü gidişatı olmalı.

CHP’nin Türkiye’nin bu sorunlarına gerçekçi çözüm üretebilmesinin tek yolu da, Parti Meclisi’ni parti içi kavgaların yapıldığı yer olmaktan çıkarıp ülke sorunlarına gerçekçi çözümlerin üretildiği bir yapıya dönüştürmekten geçer.

Ne yazık ki kimileri Parti Meclisi’ni, belediye başkan adaylığı ya da milletvekilliğine sıçrama tahtası olarak görüyor. Parti Meclis üyeleri, parti adına ülke sorunlarına çözüm üretmeli, parti içi kavgalarla uğraşıp, siyasi hedefler peşinde koşmamalı.

CHP, 16 Ocak’ta yeni kadrolarını seçerken, çalışacak ve siyaset üretecek isimleri göz ardı etmemeli.

Geçtiğimiz dönem Parti Meclisi’ne hiç isim veremeyen Kocaeli, siyasi deyimle adeta cezalandırılmıştı.

12 ilçe büyükşehir belediyesinin AKP’nin elinde olmasının yanı sıra, alınan oy oranlarında yaşanan düşüşün önlenememesi, son süreçte kongrelerde yaşanan güvensizlik ve tartışmalar CHP’nin Kocaeli’de halen daha çok dağınık olduğunun bir göstergesi.

CHP’nin Kocaeli’de bu dönemdeki siyasi aktörleri ise ne yazık ki halen daha parti içi kavgalarla ve kendi siyasi gelecekleri içinde oldukları için siyaset üretemiyorlar, bu dağınıklığın önüne bir türlü geçemiyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kocaeli eski milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’ı Parti Meclisi’nde değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Kaplan milletvekilliği yaptığı dönemde kendini fazlasıyla kanıtladı.

Partili ve partisiz herkesin sevip saygı duyduğu, kişilik ve birikim yönünden hiç kimsenin tartışmadığı, milletvekili adayı yapılmadığında farklı siyasi partideki insanların bile ‘keşke olsaydı’ dediği, aday yapılmadığı halde seçimlerde canla başla çalışan, partisine küsmeyen, halktan ve sivil toplum kuruluşlarından kopmayan, Gebze ve Kocaeli başta olmak üzere toplumun her kesimini ilgilendiren sorunları mecliste gündeme getiren ve çözüm noktasında siyaset üreten bir isim.

 

Özellikle çevre ve sağlık komisyonunda yaptığı çalışmalar, bölgemizdeki çevre sorunlarının dile gelmesinde öncü olması, emeklisinden engellisine, sağlık çalışanından taşeron işçisine, gazetecisinden emeklisine her kesimin sesini duyurması ve şu anda Güneydoğu’da yaşanan sorunlara ilişkin önemli çalışmalar yapması yadsınamaz.

Bu yazı toplam 67 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi