Kemal Kaya yeniden aday

Kemal Kaya yeniden aday

1791 üyeye sahip Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda kongre devam ederken32 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten Kemal Kaya, yeni dönem için yeniden aday oldu.

Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Kaya, 2022 yılında yapılacak olan seçimlerle yeniden aday olmayı düşünmediği fakat yönetim kurulundaki arkadaşların kendisini bırakmadığını açıkladı. Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağan genel kurulunda ilk toplantı 8 Ocak, çoğunluk sağlanmaması durumunda ikinci toplantı 15 Ocak’ta yapılacak. Mevcut başkan Kemal Kaya dışında şimdilik başka aday gözükmüyor. Kemal Kaya, 32 yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü, artık bırakmak istediğini belirtti, ancak arkadaşlarının kendisini bırakmadığını söyledi. Kemal Kaya, “2018 yılında Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Birliği (KESOB) başkanlığı görevini bıraktım, çünkü gerçekten çok yorulmuştum. Esnaf ve Sanatkârlar Birliği başkanlığı tek başına yapılabilecek bir durum değil.

“32 YILDAN BU YANA BAŞKANIM”

Bütün ilçeler dahil 50 bin esnafın kayıtlı olduğu bir birlikten söz ediyoruz. Birlik başkanlığını 28 sene yaptım ve sonunda arkadaşlarımıza devrettik. Kocaeli Esnaf ve Sanatlar Birliği sonrası Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini aldık. 2022 yılındaki seçimde de görevi bırakmak istedik fakat arkadaşlarımız bizi bırakmıyor. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda ben görevi bırakacağımı söyledim. Çünkü ‘Neden KESOB’u bıraktın da burada devam ediyorsun?’ derler dedim. Bu odada 32 yıldan bu yana başkanım. Bırakacaktım ama gerçekten yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bırakmadı ve zor bir dönem olacağını düşünsem de bir dönem daha adayız ama ne kadar gider bilemiyorum” dedi. 

ODANIN 1791 ÜYESİ VAR

Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın kongresi öncesi başka bir başkan adayı ismini duymadığını belirten Kemal Kaya, “Odamızın 1791 üyesi var. Bu üyelerimizin hepsinin oy kullanma hakkı mevcut. Seçimi Kocaeli Ticaret Odası’nda yapacağız, ilk toplantı 8 Ocak tarihinde ikinci toplantı 15 Ocak tarihinde yapılacak. Mevcut yönetimimizde devam etmek istemeyen arkadaşlar olabilir. Bir denetim üyemiz aramızdan ayrıldı ve onun yerine birinci yedek arkadaşımız geldi” dedi.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.