KEDFE’nin kongresinde tüzük ihlal edilmiş!

KEDFE’nin kongresinde tüzük ihlal edilmiş!

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun bir süre önce gerçekleşen kongresi öncesi sular durulmuyor. Zikrullah Geyik kongrede tüzük ihlalinde bulunulduğunu öne sürdü.

Kısa adı KEDFE olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun bir süre önce gerçekleşen kongresi öncesi sular durulmuyor. Başkanlığa yeniden seçilen Tekin Dursun’u eleştiren bir üyenin dövüldüğü iddia edilen kongrede iddiaya göre federasyon tüzük maddesi de çiğnenmiş. Darıca sakinlerinden Erzurum eşrafından Zikrullah Geyik gün içinde yaptığı sosyal medya paylaşımında tüzüğün 11’nci maddesinde kongrenin sadece federasyon merkezinde gerçekleşeceğine dair ibarenin yer almasına karşın Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleştiğini öne sürüp iddiasının belgesini de yayınladı. Geyik şu iddialarda bulundu:
USULSÜZLÜK VAR

“Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu kongresinde ayak oyunları ve usulsüzlükleri, geçen dönem tüzükte olmadığı halde delege ile kongreye giden KEDFE’de kimse resmî şikâyetçi olmadığı için yapılan usulsüzlük havada kaldı. Bu dönem KEDFE kongresinde federasyon yöneticilerinin imzası ile onaylanmış 10, 11, 12. Madde gereğince usulsüzlük gözüküyor. Kongreye üye dernek başkanları ile her başkanla beraber üç kişi katılabilir diyor. 16 başkan katıldı salt çoğunluk sağlanamadı.
Açıklaması; “Bundan sonraki kongrede geçerli olacak” dendi.

Federasyon kongreleri federasyon Merkezinde gerçekleştirilir tüzük maddesi var. Kongre Darıca’da Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bunun açıklamasını yapmadılar. Resmî itirazda bulunan olmadığı için yönetim devam ediyor. Gerçi şikâyetçi olsa ne olur ki. İnsanları tehdit, darp ederek bastırılıp her türlü toplumsal baskı uygulanıyor. 
DURSUN’U ELEŞTİRENİ DÖVDÜLER

Kongre günü, ‘Tekin Dursun’un çiftliği olmuş burası’ diyen bir kişiyi yıkılana kadar dövdüler. ‘Abiler böyle şeyler doğru değil yapmayın’ dediğim zaman, yöneticinin biri beni paylaşımlarımın altında tehdit ediyor, diğeri bana, ‘Sen Erzurumlu değilsin’ diyor, sahte hesaplar açarak küfür ediliyor.

Valla babam Erzurumlu ilmen ve tıbben nesil babadan ürediğine göre ben önce müslüman sonra Erzurumluyum ama size göre Erzurumlu değilim. Kabadayılıkla, usulsüzlük ile aldığınız, sizleri kabul etmeyeni dövmekle, tehdit etmekle yürüttüğünüz Başkanlık ve yöneticiliğinizin gözü kör olsun.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.