KEDFE öğretmenleri barlı türkülü etkinlikte ağırladı

KEDFE öğretmenleri barlı türkülü etkinlikte ağırladı

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu il genelindeki Erzurumlu öğretmenleri barlı, türkülü etkinlikte ağırlayıp onurlandırdı.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu – KEDFE, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilimiz genelinde görev yapan öğretmenleri Darıca’daki yemekli eğlenceli programda bir araya getirdi. Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa ilgi çok yoğun oldu. Bar ekibi gösterisi ve çekilişle renklenen programda müzik öğretmenleri sevilen şarkı ve türküleri konuklar için seslendirdi.
ÖĞRETMEN MUTLUYSA 
TOPLUM MUTLUDUR

Etkinlikte ilk olarak KEDFE Başkanvekili ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan söz aldı. Doğan, Türkiye Cumhuriyeti’ni “imparatorluk” olarak tanımlayıp, “Bu imparatorluk öğretmene olan saygıyla oluştu. Bugün bu ülkeyi geliştirmek, mutlu etmek istiyorsak önce öğretmeni mutlu etmeliyiz. Öğretmeni mutlu olmayan toplum mutlu toplum olmaz. KEDFE bugün bu etkinliği düşünmüş ve öğretmenleri mutlu etmiştir. Bu tür etkinliklerin sürmesini diliyorum” dedi.
Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz kısa bir selamlama konuşması yaparak kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu hatırlattı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın şehir dışında olmasından ötürü programa katılamadığını belirtip selamlarını getirdiğini söyledi.
GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR 
KEDFE Başkanı Tekin Dursun, Erzurumlular’ın siyaset, ticaret, eğitim dahil toplumun her alanında bilgi ve birikimleriyle yer alarak yaşadıkları kente katkıda bulunduğunu söyledi. Dursun, il genelinde 800’ün üzerinde Erzurumlu öğretmenin başarıyla görev yaptığını belirtip, “Öğretmenlerimizin başarıları göğsümüzü kabartıyor” dedi. 
HER ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR 
Başkan Dursun, KEDFE olarak tüm hemşerilerinin emrinde olduklarını kaydedip hak hukuk içinde tüm sorunlarının çözümüne katkıda bulunmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Ulu Önder Atatürk’ün bir köy okulunu ani ziyaretinde öğretmenin kendisine kürsüyü vermesinin ardından Atatürk’ün bu teklifi ret ettiği anısını hatırlatan Dursun, “Köy okullarından Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı yetiştiren öğretmenler her tür övgüyü hak ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.
ÇEKİLİŞ YAPILDI
Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu (Gebze) Şube Başkanı Orhan Kütük, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Bahattin Türetken, KEDFE Kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda konuğun da ağırlandığı program bar ekibi gösterisi ile başladı. Konuşmaların ardından müzik öğretmenleri tarafından sevilen şarkı ve türküler seslendirildi. Ayrıca yapılan çekilişle talihli öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. KEDFE Yönetim Kurulu Üyeleri tüm konuklarla yakından ilgilenirken benzer etkinliklerde yeniden bir araya gelme dileğinde bulunuldu.  ilgi-001.jpgkarsilama-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.