KEDFE 1001 Hatim’in 7’ncisini başlattı

KEDFE 1001 Hatim’in 7’ncisini başlattı

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE), Erzurum’un asırlık geleneği 1001 Hatim’in 7’ncisini başlattı.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE), Erzurum’un asırlık geleneği 1001 Hatim’in 7’ncisini başlattı. Yaklaşık 500 yıl önce Erzurum’da Pir Ali Baba tarafından kenti doğal afetlerden korumak için başlatılan 1001 hatim programını, 7’nci kez Kocaeli’ye taşıyan KEDFE, bu anlamlı programın Kocaeli’de de sahiplenilmesinden haklı bir gurur yaşıyor.

 

hatim-3.jpg

KEDFE’nin Körfez’de bulunan federasyon merkezinde start verilen 1001 Hatim programına; Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, İzmit İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı, Körfez İlçe Müftüsü Muhammet Aydın, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol, KEDFE Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, KEDFE 1001 Hatim Komisyon Başkanı Ahmet Kaya ve komisyon üyeleri, KEDFE Kadın Kolları Başkanı Canan Soylu ve üyeleri, federasyon dernek başkanları ve yönetimleri katıldı.

“KEDFE GELENEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR”

Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, KEDFE’yi geleneklerine sahip çıktığı için tebrik ederek, “KEDFE Başkanı Tekin Dursun ve ekibi, memleketlerinin asırlık geleneğini Kocaeli’de devam ettirerek hayırlı bir işe imza atıyor.1001 Hatim’i Erzurum’dan Kocaeli’ye taşıdıkları için teşekkür ederim. Dualarla başlatılan 1001 Hatim ile birlikte tüm şehit ve gazilerimizi anıyorum” ifadelerini kullandı.

“1001 HATİM SAHİPLENİLDİĞİ İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

1001 Hatim’i daima ayrı bir yere koyarak önemsediğini hissettiren KEDFE Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli’nin bu programı sahiplendiğini gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti. Dursun açıklamasında, “Değerli müftülerimiz ve hocalarımıza her yıl yanımızda olarak programı sahiplendikleri için teşekkür ediyorum. 1001 Hatim’i yalnızca Kocaeli’mize değil, ülkemizin dört bir yanına yaymak istiyoruz. 7’ncisini düzenlediğimiz 1001 Hatim’i evlerinde ben de bir cüz okuyayım diyen Kocaeli halkımıza ve Erzurumlu hemşerilerime sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“SİZ DE HATİMLERİNİZİ KAYIT ETTİREBİLİRSİNİZ”

Öte yandan KEDFE’den yapılan açıklamada, hatimlerini kayıt ettirmek isteyen vatandaşlar için sosyal medya hesapları ve iletişim numarası paylaşıldı. Yapılan açıklamada, “Federasyon sosyal medya hesaplarımız ve whatsapp hattımızdan sizler de okuduğunuz hatimleri kayıt ettirip bu geleneğe sahip çıkabilirsiniz” denildi.

 

hatim-2.jpg

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.