KBB Ücretsiz İzindeki İşçiye  Beklediği İçin Teşekkür Etti

KBB Ücretsiz İzindeki İşçiye Beklediği İçin Teşekkür Etti

Onat Alüminyum’daki sendikal örgütlenme sonrası Anayasa çiğneyen işveren tarafından ekim ayından bu yana ücretsiz izinde olan Orhan Bileci, gıda kolisi istemek için 153’ü aradı. KBB, Bileci’ye banttan yayınla sürekli beklediği için teşekkür etti

Haber dizisi: Grevde, direnişte, ücretsiz izinde geçim – 8

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden ilimiz yerel basınına 10 Mayıs Pazar günü geçilen habere göre Darıca’da oturan Nazan Şahin’in başvurusu üzerine Şahin’in rahmetli annesini mezarda ziyaret için Başkan Büyükakın’ı etiketleyerek yaptığı sosyal medya başvurusuna kayıtsız kalınmadı. Şahin için özel izin çıkartılırken Pelitli Mezarlığı’na ulaşımı için araç tahsisinde bulunuldu. Ve hatta Büyükşehir Basın Yayın’dan eleman bile tahsis edildi ve halkımız da bu duyarlılığa tanık oldu. (Basından)

KENDİ ÇAPINDA BİR SOSYAL DENEY

Yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dâhil olmak üzere belediyelerden basına servis edilen haberlerde, özellikle manevi değer içeren günlerde yapılan her tür ziyaret ve aktivite haberinin klasik kelimesi, “Unutmadı” olmuştur. Ama bir de üstelik kent gündeminde yer edinmesine karşın “unutulanlar”, daha doğrusu görmezden gelinenler var. Onat Alüminyum’daki sendikal örgütlenme sonrası Anayasa çiğneyen işveren tarafından ekim ayından bu yana ücretsiz izinde olan Orhan Bileci, konumlarına dair görüşmek üzere ailenin evine konuk olduğumuzda gıda kolisi istemek için 153’ü aradı. KBB, Bileci’ye banttan yayınla sürekli beklediği için teşekkür etti. Değil hakkı olan o destekten edinmek, meramını dahi anlatamadı.

ONAT’IN İKİ YILLIK İŞÇİSİ  

bileci-2-001.jpg

 

35 yaşındaki Orhan Bileci, Onat Alüminyum’un Denizli Köyü’ndeki merkezi fabrikasında iki senedir çalışıyor. Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin çoğunluğu sağlayıp yetkiyi edindiği işyerinde, ekim ayından bugüne ücretsiz izinde:

“08.00 – 18.00 saatleri arası çalışırdık. İki saat mesaimiz vardı. Mesai ve AGİ hariç elime aylık 2 bin 400 lira geçerdi. Maaşımız yetmiyor, 2 bin 400 lira ile geçinememeye başladık. Hayat şartları da kötüleşmeye başladı. Ev kirası, elektrik, su faturası, mutfak gideri derken hiçbir şey kalmıyordu. Mutfak masrafımız, aylık bin liradan aşağı değil.”

KENARA HİÇ AYIRAMIYORUZ

Körfez İlçe’ye bağlı Ali Hocalar Köyü eşrafından olan Osman Bileci, aynı ilçeye bağlı İshakçılar Köyü’nden Nermin Bileci ile 15 yıl önce dünya evine girdi. Çift çocuksuz. Bu koşullarda dahi geçinebilmek için en az 3 bin lira aylık gelire ihtiyaç olduğunu, kenara hiçbir gelir aktaramadıklarını belirten Osman Bileci, sendikalı olma tercihlerini de Anayasa’nın kendilerine tanıdığı hak üzerinden kullanmak istediklerini kaydetti:

“Sendikalı işçinin hakkı hukuku; çocuk ve bayram parası, kömür yardımı gibi avantajları var. Niye mahrum kalalım. Anayasal hak. Ayrıca emeklilikte de faydası var. Günümüz koşullarında dahi, 2 bin 500 lira emekli aylığı almak varken bin 500 lira emekli aylığıyla geçinmek zorunda kalmayacağız.”

UZLAŞIR GİBİ YAPIP KIYIMA BAŞLADI

Denizli Köyü ve Dilovası’ndaki iki ayrı fabrikada 300 kadar çalışanın olduğu Onat Alüminyum’da çoğunluğun sağlanmasının ardından ilk başta sendika ile masaya oturacağını söyleyen işverenin ardından gerek işten çıkarmalar gerekse ücretsiz izinler ile kıyıma yöneldiğini kaydeden Bileci, kendisinin de 2020 yılının kasım ayından bugüne ücretsiz izinde olduğunu söyledi: “Bir şekilde devletin verdiğiyle kendimi çevirmeye uğraşıyorum.”

SURİYELİLER BİZDEN İYİ YARDIM ALIYOR

Orhan Bileci, 2004 yılından beri işçilik yapıyor. Onat Alüminyum öncesi Cambro Özay ve Teklas Kauçuk işyerlerinde kısa süreli çalışmış. Sendikalı olarak çalışmanın avantajlarını, Cambro Özay’dan biliyor.

Gebze Belediyesi’nden bugüne kadar bir kere, bir arkadaşının tavsiyesiyle gıda desteği gördüğünü kaydeden Orhan Bileci, “Suriyeliler’in bizden daha iyi gıda yardımı aldığını düşünüyorum” diye konuştu. 

BEKLEDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİLDİ

Orhan Bileci talebimiz üzerine gıda desteği almak için 153’ü aradı. Üçüncü dakikadan sonra pes etti. Bu esnada şu anonsları dinledi:

 

bileci-14.jpg

 

KBB Çağrı Merkezi’ne hoş geldiniz.

Çağrı merkezi için bekleyiniz.

Sizlere daha kaliteli hizmet için kayıt altına almaktayız.

Otobüsüm nerede? Eko mobil uygulaması..

Beklediğiniz için teşekkür ederiz.

Beklediğiniz için teşekkür ederiz.

Talep ve önerilerinizi en hızlı şekilde iletip… Uygulamayı şu bu storden indirebilirsiniz.

Beklediğiniz için teşekkür ederiz.

Beklediğiniz için teşekkür ederiz.

Beklediğiniz için teşekkür ederiz.

Otobüsüm nerede, ücreti kaç lira.

Beklediğiniz için teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.