Kazananlar belli oldu

Kazananlar belli oldu

  Siemens'ten yapılan açıklamaya göre, Siemens Türkiye Sürdürülebilirlik Ofisi ile Koç Üniversitesi ortak girişimiyle ilk kez hayata geçirilen...

 

 

Siemens'ten yapılan açıklamaya göre, Siemens Türkiye Sürdürülebilirlik Ofisi ile Koç Üniversitesi ortak girişimiyle ilk kez hayata geçirilen sürdürülebilir Kampüs Projesi'nde kazanan öğrenci grubu belli oldu.

"Ulaşım", "Enerji ve Bina Teknolojileri", "Geri Dönüşüm", "Endüstri 4.0, Dijitalizasyon, Nesnelerin İnterneti" ve "Beşeri Faaliyetler" olmak üzere beş farklı kategoride düzenlenen yarışmada birincilik ödülü, kampüs içerisindeki karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik teknolojileri kullanarak oluşturdukları proje dolayısıyla Green Brains grubuna verildi.

Kampüsteki karbon emisyonunu azaltmak amacıyla Koç Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ile birlikte projenin jüri üyeleri, öğrenciler ve iki kurumun üst düzey temsilcileri katıldı.

Siemens Türkiye'nin Kartal ve Gebze'deki kampüsleri ile Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü birer araştırma laboratuvarı olarak kullanıldı ve kampüs operasyonları için sürdürülebilir bir model yaratmaya odaklanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.