Kazakistan tanıtımına büyük ilgi

Kazakistan tanıtımına büyük ilgi

Kocaeli’nde eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Ülke Tanıtım Günü büyük ilgi gördü.

Kazakistan’ın, bağımsızlığının 30. Yılı münasebetiyle Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği, Kocaeli Göç İdaresi Müdürlüğü, Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, Kocaeli’nde eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Ülke Tanıtım Günü büyük ilgi gördü.

 

İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde, Kazakistan’ın bağımsızlığının 30. Yılı münasebetiyle, gerçekleştirilen programa ilgi büyük oldu.  Programa  Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İş insanı İbrahim Vefa Aracı ve Zümran Aracı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Ekiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli Üniversitesi DİLMER Müdürü Doç. Dr. Dilek Fidan, DİLMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Kadiroğlu, Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Levent Atalı, Türkiye Belediyeler Birliği Gençlik Koordinatörü Ali Bilgi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatih Dizdar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Gençlik Eğitimi Müdürü Cumhur Kadıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri İdari İşler Müdürü Hüseyin Yeşildağ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürü Ömer Bahadır Özyılmaz, Kocaeli Kent Konseyi Proje Sorumlusu Nebi Karakoyun, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Ömer Ataç, İzmit Belediyesi Muhtar İşleri Müdür V. Server Yıldırım, Tarihçi-Yazar Volkan Şenel, Araştırmacı Yazar Resul Orman, İDEBİR Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, Türk Kızılayı Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Durak, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

ARKADAŞLARIMIZ BÜYÜK EMEK VERDİ

 Programda konuşan Kazakistanlı Öğrenci Birliği Başkanı Assylbek Makhabbat “Kazakistan’ın bağımsızlığının 30. Yılı münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz programda arkadaşlarımız büyük emek verdiler. Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği ile gerçekleştirdiğimiz program destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. 

 

HER ZAMAN DESTEĞİMİZ YANINIZDA OLACAKTIR

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde iki yıl Rektör Yardımcılığı yapan ve konuşmasına Kazakça sözlerle başlayan Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren ise “Ahmet  Yesevi’de Rektör Yardımcılığı yapmış ve Allah’ın bir lütfu olarak Türk dünyasına hizmet etmiş bir kardeşinizim.  Orada görev yaptığım süre içerisinde kendimi ata yurdunda evimde hissettim. Sizler burada misafir değil ev sahibisiniz.  Ata toprakları maddi ve manevi anlamda bereketli topraklar. O topraklar dünyaya ışık saçan şahsiyetleri armağan etmiştir.

Büyük İslam Filozofu Farabi entelektüel dünyamızı aydınlatmıştır. Hikmet sahibi Türkistan Pir-i Ahmet Yesevi  gönül ve irfan dünyamızı zenginleştirmiştir” dedi.

 

EV SAHİBİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise konuşmasında “Şehrimizde eğitim gören öğrencileri önemsiyoruz. Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneğinin programlarına mümkün olduğu kadar katılıyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairemiz ile güzel çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Öğrencilerimizi yabancı gibi değil ev sahibi gibi görüyoruz. Ata yurdumuzda bulunan Kazakistan ile "iki devlet tek millet" anlayışına sahibiz. Bunun yansımalarını mutlaka ticari, sosyal ve kültürel projelere yansıtmalıyız. Bu duygularla Kazakistan’ın bağımsızlığının 30. Yılını tebrik ediyorum” dedi.

 

kazakistan-6.jpeg

 

Haber: Abbas ÇAKAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.