Kaymakam Şahin dert yandı

Kaymakam Şahin dert yandı

 Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde kurulan Danışma ve Yönlendirme Kurulu 13. toplantısında konuşan Dilovası...

 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde kurulan Danışma ve Yönlendirme Kurulu 13. toplantısında konuşan Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, “Biz AB projesi üretmek için büyük çaba harcıyoruz. Ama ne milli eğitimden nede diğer bakanlıklardan personel ihtiyacına cevap alamıyoruz” dedi. 

Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda yapılan programa tüm ilçe kaymakamları, il istişare kurulu üyeleri, Alt Çalışma Grubu Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi,  Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

YENİ PROJELER VAR

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Set, “Ülkemizin AB katılım sürecinde gerçekleştirilecek yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi için kurulan danışma ve yönlendirme kurulu, AB’ye üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşabilmesi için faaliyetlerine devam ediyor. AB mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel kuruluşların daha verimli kullanılması konusunda çalışma yapan Valilik, çalışmaların daha etkin hale gelmesi için yeni projeleri hayata geçirmeyi planlıyor” dedi. 

‘KADRO SIKINTISI VAR’

Yapılan sunumun ardından katılımcılara söz verildi. Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, süreç içerisinde kadro sıkıntısı olduğuna dikkat çekerek, “Avrupa Birliği üyelik sürecinin verimli olması için iyi proje yapmak çok önemli. Aynı zamanda projeyi uygulayacak bilgi birikimi ve deneyimi olan kadro ihtiyacı ortaya çıkıyor. Fakat şuan ki projelerimiz için böyle bir kadro olanağımız mevcut değil. Bir takım yasal sıkıntılar ve görevlendirme sıkıntımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.