KAYMAKAM MUSTAFA GÜLER: “Bilişim lisesine çok önem veriyoruz”

KAYMAKAM MUSTAFA GÜLER: “Bilişim lisesine çok önem veriyoruz”

Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Düzenlenen Bayrak Törenine katılan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuştu.

Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Düzenlenen Bayrak Törenine katılan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Bunun içinde iyi bir eğitim almamız çok önemli. Tabi ki bilişim lisesine çok önem veriyoruz. Burası teknolojinin merkezi teknolojinin kalbi”dedi.

Gebze Kaymakamı  Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ile birlikte Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Düzenlenen Bayrak Törenine katıldı.
Törende konuşma yapan Kaymakam Güler özetle şunları söyledi:
 “Biz Pazartesi günleri hayata, mesaiye okullarımızda başlıyoruz. Siz sevgili gençlere günaydın diyoruz hasbihal ediyoruz. Öğretmenlerimiz ile görüşüyoruz. Sizden aldığımız enerji ile haftayı daha güzel geçiriyoruz. Çünkü sizler bu ülkenin istikbalisiniz geleceğisiniz. 
Bir ülkenin en değerli varlığı insan kaynağı insan kaynağının da en önemli kısmı geleceği inşa edecek gençlerdir. Eğitime önem vermeyen ülkeler geride kalır ve gelişmiş ülkeler arasına katılamaz. Bizler de eğitime önem verdiğimiz ve eğitimin daha kaliteli olması için sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek için sizlerle beraber olma arzusu içerisindeyiz. İstiyoruz ki sizleri bilgide teknolojide insani karakterlerde çok iyi eğitelim. 
BİLİŞİM LİSESİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Bunun içinde iyi bir eğitim almamız çok önemli. Tabi ki bilişim lisesine çok önem veriyoruz. Burası teknolojinin merkezi teknolojinin kalbi. Bir taraftan Tübitak gibi ülkenin çok değerli bir kurumu diğer taraftan bugün artık vücut bulan bilişim vadisi var. Birinci etabı bitti orada Türkiye’nin önemli şirketleri Ar- Ge çalışması yapıyor. Üretim yapıyor. Türkiye’nin yerli otomobili yine ilçemizde yapılmaktadır. Bununla birlikte dokuz tane organize sanayi bölgesinde binlerce fabrika bulunmaktadır.  Dolayısıyla iş sahası çok geniş. Yeter ki donanımlı olun yeter ki ülkenin geleceği için siz araştırın geliştirin. Bugünleri iyi değerlendirin. Bir taraftan bilgiyi öğrenin diğer taraftan dili iyi öğrenin. Bilişimde eğer dil olmazsa bir kanadınız eksik kalır. Çünkü nereye baksanız bir dil var. Dil konusu sizin önemli bir meseleniz olması lazım. Liseyi bitirinceye kadar bir dili konuşur yazar anlar hale gelmeniz lazım” dedi. 
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER SOHBET
Bayrak Töreninin ardından öğrencilerle okul bahçesinde tek tek ilgilenen Kaymakamı Mustafa Güler daha sonra öğretmenler odasında öğretmenler ile bir toplantı yaparak okulun ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi aldı.  

Haber Merkezi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.