Kaymakam Güler’den gazilere ziyaret

Kaymakam Güler’den gazilere ziyaret

Kaymakam Mustafa Güler, Gaziler günü münasebetiyle Gazileri evlerinde ziyaret etti.

İlk olarak Kıbrıs Gazisi Recep Töngel ve ailesiyle bir araya gelen Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, "Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna büyük bir fedakârlık gösteren şehitlerimiz ve gazilerimiz, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin en kıymetli simgeleridir. Bu vesile ile şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allahtan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum" dedi. Daha sonra Tatlıkuyu mahallesinde ikamet eden Kıbrıs Gazimiz Engin Bozkurt’u ve ailesini ziyaret eden Kaymakam Güler, "şehitlerimizin ve gazilerimizin göstermiş oldukları fedakârlıklar ve cesaret sayesinde bu topraklar bize cennet vatanı oldu. Bundan dolayıdır ki şehitlik ve gazilik makamların en ulvisidir. Bu vesileyle devletini ve milletini canından bile çok seven fedakâr gazilerimizin ve değerli ailelerinin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum" dedi.

MADALYAYI TAKDİM ETTİ

Akabinde Malül Gazisi Adem Cüce ve ailesini ziyaret eden Kaymakam Güler gazimizle sohbet ederek gazimizin Gaziler Günü’nü kutlayarak şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde şehit aileleri ve gazilere gönderilen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" 91 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Yelkovan’a Kaymakam Mustafa Güler tarafından evinde takdim edildi. Kaymakam Güler, “Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız adına size tevcih edeceğimiz bu madalya ve berat, vefa borcumuzun ve minnettarlığımızın bir nişanesidir. Devlet Övünç Madalyasını ve Beratı, aziz Türk milletinin sizlere olan teşekkürü olarak kabul etmenizi rica ediyorum. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kıymetli gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum" diye konuştu.

UZUN ÖMÜRLER DİLEDİ

Son olarak Kıbrıs Gazisi Hasan Yavaş’ı ve ailesini ziyaret ederek  gazimiz ve aile bireyleri ile bir süre sohbet eden Kaymakam Güler, "Sizlere minnet borçluyuz. Şehitlerimizin kıymetli yakınlarına ve gazilerimize yeryüzü durdukça ne yapsak, az gelir, az kalır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan siz değerli gazilerimize ve ailelerinize minnet, şükran ve saygılarımı sunuyorum sağlıklı, uzun ömürler diliyorum" dedi. Gazilerimizi ziyaretinde Kaymakam Güler’e Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Pendik Şubesi Darıca temsilcisi Hüseyin Çoban eşlik etti. Gaziler ve aileleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Kaymakam Güler'e nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ettiler.

Haber: Abbas ÇAKAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.