Kaymakam Güler’den  23 Nisan Mesajı

Kaymakam Güler’den 23 Nisan Mesajı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Güler’in mesajı özetle şöyle:

“Gazi Meclis’imizin açılışının 101. yılını kutlamanın gururunu yaşadığımız bugün, başta Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Muasır medeniyetler seviyesini yakalamak ve hatta onları geçmek için ümidimizi canlı tutan o pırıl pırıl gözlerle bizleri izleyen ve dinleyen çocuklarımızın müstesna çocuk bayramını candan kutlarım. Durmaya, beklemeye, yerinde saymaya müsaade etmeyen şüheda kanıyla ıslanmış bu aziz coğrafya, yavrularımıza bırakacağımız en kutlu mirastır. Bu zengin mirası koruyup yüceltecek olan milli şuuru yerinde, “Kim var?” diye seslenildiğinde “Ben!” diye gök kubbeye hoş bir sada bırakacak evlatlara sahip olduğumuza inancım tamdır.

ŞANLI DESTANLAR YAZILDI

Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da ve de Dumlupınar’da harici bedhahlarına karşı şanlı destanlar yazan bu milletin çocuklarıdır. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı göğsünü siper eden yine bu aziz milletin çocuklarıydı. Ne zaman vatan “Gel!” dese bir dakika bile tereddüt etmeyen on beşlileri bu millet bağrından çıkartmıştır. İşte bu yüzdendir ki bu dünyada çocuklara bir bayram hediye edilecekse onu en çok hak eden tabii ki de Türk milletinin çocuklarıdır.

Yunus ile Mevlana ile Hacı Bektaş ile barışın ve kardeşliğin güzelliğini tüm dünyaya haykıran Anadolu; Alpaslan ile, Fatih ile, Mustafa Kemal ile namusunu ve izzetini çiğnetmeyeceğini her defasında dosta düşmana göstermiştir.

DAĞLARDIMIZDAKİ ÇOBAN ATEŞLERİ

Sevgili Çocuklarımız:

Sizler herkesin “Bitti!” dediğinde Mustafa Kemal’in karanlık gecelerde Anadolu’da görüp de kurtuluş mücadelesi için feyz aldığı, ona “Hayır bitmedi!” dedirten dağlarımızdaki çoban ateşlerisiniz. Sizlere baktıkça yarınlarımıza olan inancımız bir kez daha tazeleniyor.

En büyük dileğimiz; atasının, toprağının, milletinin ve maneviyatının değerini bilen nesiller olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet müdafaa ve muhafaza etmenizdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nız kutlu olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.