Kaymakam Güler Pazar yerlerini denetledi

Kaymakam Güler Pazar yerlerini denetledi

Kaymakam Mustafa Güler, İçişleri Bakanlığının gönderdiği "Pazar Yerleri" genelgesi kapsamında; açık olan pazaryerlerinde alınan COVİD-19 tedbirlerini yerinde inceledi.

İhtiyaç ve talepler doğrultusunda sadece 08 Mayıs 2021 Cumartesi günü açılan pazaryeri denetimine Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Selamet Güner,  Sedat Çelik ve  Ali Kaya,  İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Barış Eke, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Zabıta Müdürü Mehmet Umur, Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaeddin Erattır,  emniyet ve zabıta ekipleri katıldı.

TATLIKUYU, YENİKENT VE MEVLANA MAHALLESİ PAZAR YERİ  DENETİMLERİ
Kaymakam Güler Tatlıkuyu, Yenikent ve Mevlana Mahallesi pazar yeri  denetimleri sırasında, rehberlik edici ve vatandaşlarımız ile pazar esnafını kurallara uymaya davet etti.Pazar esnafı ile bir süre sohbet eden Protokol esnaf ve vatandaşlarımıza sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.
29 Nisan’dan itibaren Tam Kapanma Dönemine geçildiğini belirten Kaymakam Güler “son günlerde  vaka sayılarında düşüş yaşıyoruz. 29 Nisan – 17 Mayıs arasında sokağa çıkma kısıtlaması ve iller arası seyahat kısıtlamasını ciddi bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçimiz tarafından üretilen yaş sebze ve meyvelerin zayi olmaması ve tüketiciye daha ucuz ve taze şekilde ulaştırabilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızın 04 Mayıs 2021 tarih ve 7923 sayılı genelgeleriyle 8 Mayıs Cumartesi günlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında pazaryerlerinin açılmasına karar verildi. Bu kapsamda açılmasına izin verilen pazaryerlerinde temasın ve kalabalığın en aza indirilmesine yönelik gerekli tüm tedbirler alınarak 38 Kolluk kuvveti personeli, 47 Zabıta Memuru,  18 Kamu personeli olmak üzere toplamda 103 personel  ile denetimler  en üst seviyede tutulmuştur.” dedi.

 HES KODUYLA GİRİŞ

İlçemizde 8 ayrı mahallede açılan pazar yerlerinin hepsinde HES koduyla giriş yapılarak, pazarlarda aynı zamanda ateş ölçümü de yapıldı. Pazarın birçok alanına yerleştirilen hijyen noktalarıyla da vatandaşların dezenfektan kullanmaları sağlandı. Pazar tezgahları da sosyal mesafeye uygun olarak açılarak  alışveriş yapan vatandaşların  kalabalık oluşturmasına engel olundu. Diğer yandan zabıta ekipleri, ses sistemiyle de alışveriş yapan Gebze'lileri sık sık sosyal mesafe, maske ve hijyen önlemleri konusunda uyardı.

15-001.jpeg

16.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.