Kaymakam Güler KADES standını ziyaret etti

Kaymakam Güler KADES standını ziyaret etti

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Gebze Center’da kurulan KADES standını ziyaret etti.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Gebze Center’da kurulan, KADES uygulamasının tanıtımı ile farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışmaların sergilendiği standını ziyaret eden Kaymakam Güler, vatandaşlarımıza broşür, maske ve çiçek dağıttı. Vatandaşlara telefonlarına indirebilecekleri uygulama ile şiddet anında en yakın ekibin müdahale edeceği çağrı butonunu kullanabilecekleri belirtilerek bir kadın vatandaşların telefonuna KADES uygulaması indirilerek uygulama test edildi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ
KADES Stantını gezen Kaymakam Güler, “Şiddet gören, görme ihtimali olan ve mağdur edilen kadınlarımız telefonlarına indirdikleri Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulaması ile tek tuşla anında güvenlik güçlerimize ulaşarak yardım talebinde bulunabilirler. Bu uygulamanın gerçekten çok ilgi gördü ve amacına da büyük ölçüde ulaştığını gözlemliyoruz.  Vatandaşlarımızın bu uygulamayı kullanmak zorunda kalmamalarını temenni ediyor ve herkese şiddetsiz günler diliyorum. Kadına yönelik şiddetle mücadelede emek sarf eden tüm mesai arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek olan tüm Gebzeli hemşerilerime de gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

 

kaymakam-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.