Kaymakam Güler bayrak törenine katıldı

Kaymakam Güler bayrak törenine katıldı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesinde gerçekleşen Bayrak Törenine katıldı.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan Sarkuysan Anadolu Lisesinde gerçekleşen Bayrak Töreninde öğrenciler ile bir araya geldi. İstiklal Marşı ve Bayrak töreni öncesi öğrencilere hitap eden Kaymakam Güler, “2021-2022 eğitim öğretim yılının sizler için, ilçemizin için, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bildiğiniz gibi Covid-19 sebebiyle uzun süredir okulumuzdan uzaklaştık. Okullar sizsiz kaldı sizler arkadaşlarınızı, öğretmenlerinizi özlediniz. Dünyamız için ve ülkemiz için zor bir süreç yaşadık, yaşıyoruz.

 

 

kaymakam-2.jpeg

 

“MEMLEKET İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ”

Bildiğiniz gibi Çin’in Wuhan eyaletinde çıkan bir virüs yayılarak hepimizin hayatını ne yazık ki olumsuz yönde etkiledi. Dünya bu tür tehlikelerle her zaman baş başa kalacak. Bu durum bize gösteriyor ki çalışma alanlarımızı çeşitlendirmemiz, geliştirmemiz lazım. Bu alanlarda başarılı olmamız lazım ki bu ve benzeri tehlikeler ile başa çıkalım. Bizler Covid-19 sebebi ile eğitim öğretimin aksamaması için, kesintiye uğramaması için uzaktan eğitim modeli sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Ne yazık ki hem eğitim camiası hem sizler hem de bizler bundan çok mutlu olamadık. Okullar sizlerle birlikte çok daha güzel. Sizler aileniz için, bizler için, millet için, memleket için çok değerlisiniz.

 

“KORUYACAK OLAN SİZLERSİNİZ”

Ülkemiz çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bu ülkenin istiklal ve istikbalini yüceltecek olan, kurtaracak olan. Koruyacak olan sizlersiniz. Bizler görevimizi yapıp emanet aldığımız bu görevleri sizlere bırakacağız. Bu sebeple sizlerin bizlerden daha iyi bir konumda olması lazım.  Sizler icatlar çıkararak, çağa ayak uydurarak gelişmiş ülkelerin ötesinde çalışmalar yaparak bu ülkenin konumunu yükseltmelisiniz.  Bulunduğumuz coğrafya ülkemizin en önemli kurum ve kuruluşlarını bünyesinde bulunduruyor. Çoğu ilçeye hatta kente nasip olmayacak kuruluşlar ilçemizde mevcut. Bu sizler için büyük bir nimettir. Geçtiğimiz hafta Bilişim Vadisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın katılımı ile 42 Yazılım Okulu açıldı.

 

“TÜM DÜNYAYA İHRAÇ EDİYORUZ”

Öğrenciler arasında öğrenmeye dayalı bir metot kullanan yazılım okulları Ekol 42 Türkiye’deki ikinci adresini buraya açtı. Günümüzün gelişen teknolojisi ile artık yazılım her şeyin önüne geçti. İnsan hayatını kolaylaştıran, rahatlatan birçok şeyi uzaktan yapma imkânı veren sistemler artık dünyanın en önemli meselesidir.  İlçemizin sınırları içerisinde TÜBİTAK gibi ülkemizin gururu olan bir kuruluş var. Böylesine teknoloji ile hemhal olan kuruluşlarda görev almak sizler için büyük bir amaç olmalı. Yine 15 gün önce TEKNOFEST’te gördük ki gençlerimiz bizim onur kaynağımız. Bugün tüm dünyanın gıpta ile baktığı İHA’ları, SİHA’ları biz üretiyor tüm dünyaya ihraç ediyoruz. 

 

“HEDEFİNİZ VE BİR İDEALİNİZ OLMALI”

Sevgili gençler hepinizin bir hedefi bir ideali olmalı. Kendiniz için aileniz için ülkeniz için bir hedefiniz olmalı ve bu hedefler doğrultusunda çokça çalışmalısınız. Hedeflediğiniz her şey insanlığını faydasına olmalı. Bakıldığında bir atom bombası, biyolojik silahlar insanların yok edilmesi için kullanılıyor. Bizim hedefimiz ise atomdan enerji üretmek olmalı. Üretilen enerjiyi insanların hizmetine sunmak olmalı.  Değerli öğrenciler ahlaklı, erdemli bireyler olmalıyız. Sizler Türk milletinin asil evlatlarsınız. Bu coğrafyada ecdadımız cihan imparatorluğu kurmuş, yüzyıllar boyunca halkına adaletle hükmetmiştir. Geçmişten günümüze kadar faydalanılan birçok teknolojinin temelini Müslüman ilim insanları atmış ve insanlığın hizmetine sunmuştur. 

 

“SALDIRILARA MARUZ KALIYORUZ”
Kıymetli öğrenciler ülkemizin üzerinde hain emelleri olan mihraklar mevcut. Coğrafi konumumuz nedeniyle türlü hain saldırılara maruz kalıyoruz. Bizleri yıkmak, bertaraf etmek için her türlü desiseye müracaat ediyorlar. Fakat bizler bir ve beraber olarak bu girişimleri engelliyoruz. Bizleri yıllarca bölüp parçalamak için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü diye sağcı- solcu diye, alevi-Sünni diye ayrımcılık çıkarmaya çalıştılar. Ülkeyi bölmeye, kargaşa çıkartmaya çalışanlar hiçbir zaman muvaffak olamadılar. Bu ülkenin evlatları ezanına ve bayrağına göz dikeni, birliğimize beraberliğimize kastedeni sevmeyecek onlarla yan yana olmayacaktır. 

 

ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Değerli öğrenciler sizlere derslerinizde başarılar, yeni eğitim öğretim yılının da hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum. Lütfen çok kitap okuyun ve en az bir dil öğrenin. Çağımızın dili İngilizce çok okuyarak, pratik yaparak geliştirmeye bakın. Hepinize hayırlı günler diliyorum.” dedi. Daha sonra Kaymakam Mustafa Güler ve beraberindeki heyet öğretmenler odasında öğretmenler ile bir araya gelerek öğretmenlerin okul ve eğitim ile ilgili talep ve önerilerini dinleyip sohbet etti. Daha sonra sınıflara geçerek öğrenciler ile bir süre sohbet edip öğrencilere tavsiye ve nasihatlerde bulunan Kaymakam Güler ve protokol daha sonra okuldan ayrıldılar. 

 

 

kaymakam-3.jpeg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.