“Kayıt dışının günahını kayıt içindeki ödüyor”

“Kayıt dışının günahını kayıt içindeki ödüyor”

GTO Başkanı Nail Çiler, TÜGEM Kocaeli’nin toplantısında Türkiye’nin mülteci politikasından vergilendirmeye, çok konuya eleştiri getirdi: “Kayıt dışındakinin günahını kayıt içindeki ödüyor” dedi.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, TÜGEM Kocaeli’nin Gebze’deki network toplantısında konuştu. Başkan Çiler, haziran ayına dair açıklanan konut hareketlerinin piyasadaki etkilenmenin yansıması olduğunu kaydetti.

KAÇAK YAPININ BARIŞI OLMAZ

Yeni otopark yasasına dair, “Bir şeyler yapılırken işin mutfağında olanlara sorulmuyor” eleştirisi getiren Çiler, imar barışına da karşı olduğunu kaydedip, “Kaçak yapının barışı olmaz” dedi. Çiler ülkemizde en çok beton satışının genel ve yerel seçim dönemlerinde kaçak yapıya göz yumulmasından kaynaklandığını söyledi.

SANKİ YOL GEÇEN HANI

Vergilendirme uygulamalarında kayıt dışında olanların günahının kayıt içinde olanlara ödetildiğini kaydeden Çiler son zamanların en çok tartışılan mülteciler konusu üzerine de tavrını koyup, "Türkiye, sanki yol geçen hanı. Türkiye’de bu kadar işsiz varken Afganlısı ile vesairesi ile bu kadar mültecinin ülkemizde ne işi var” dedi.

ÖLENLER ÖLDÜĞÜYLE KALDI

Türkiye’nin coğrafi konumuna karşı ne Avrupalı ne de Asyalı olamadığını kaydeden Çiler, iki hafta önce 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin beşinci yılının geride kaldığını hatırlatıp, “Ne değişti. Ölenler öldüğüyle kaldı” yorumunda bulundu.

AŞI OLMAYANI ODAYA ALMAYACAĞIZ

Ülke gündeminin bir diğer konusu Koronavirüs sürecine dair de aşılamadaki düşük oranlara dikkat çeken Çiler bilime ve bilim insanlarının açıklamalarına karşın halen aşı karşıtlarının varlığını sürdürdüğünü belirtip, “Yakın zamanda belki biz de aşısını olmayanı odaya almayacağız” diye konuştu. Yine aşı olmayanlara yönelik bir takım sosyal kısıtlamaların konuşulduğunu hatırlattı. Türkiye’de 1 Temmuz itibariyle ticaretin açılması için başlatılan normalleşmede kontrolün kaçtığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.