Kayıp iş insanını öldüren sanıkların davası sürüyor

Kayıp iş insanını öldüren sanıkların davası sürüyor

Kocaeli'de 20 yıl önce kaybolan iş insanını darp ettikten sonra otomobilinde yakarak öldürdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Rüstem S, Orhan K, İhsan K. ve Nurullah T. ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Ali S'nin cezaevindeyken vefat ettiğine dair Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünün yazısı okunarak dosyaya konuldu. Mahkeme heyeti, tanıklar M.G, Y.Y. ve M.A.S'yi dinledi. Söz verilen sanık Orhan K, davanın tamamen dışında olduğunu, iş insanı Mustafa Yılmaz'ı tanımadığını, sanıklardan birinin yalan ifadesi nedeniyle tutuklu olduğunu savunarak, yalan beyanda bulunan kişinin daha sonra olayla ilgisi olmadığını söylediğini kaydetti. Orhan K, "Uzun süredir tutukluyum mağdur durumdayım. Eşimle görüşmemekteyim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

 

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Sanık Nurullah T, sanık İhsan K'ye kızıp kardeşi Orhan K'nin de adını verdiğini, Orhan K'nin olayla ilgisi bulunmadığını belirterek, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi.

Sanıklar, alınan beyanlardan aleyhe olan hususları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Sanık Orhan K'nin avukatı, "maktul" kelimesine katılmadığını dile getirerek, Mustafa Yılmaz'ın vefat ettiğine dair iddiadan öte somut bir delil olmadığını savundu.

Avukat, "Müvekkilin herhangi bir ikrarı da bulunmamasına rağmen, iddianamedeki anlatımı kabul etmiyoruz. Karartılacak bir delil kalmamıştır." diyerek, müvekkilin tahliyesini talep etti.

Sanık Nurullah T'nin avukatı da tüm olayların Mustafa Yılmaz'ın sevgilisi olduğu öne sürülen Melek S'nin çevresinde oluştuğunu, bu kişinin dinlenilmesi gerektiği kanaatinde olduklarını belirterek, müvekkilinin tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesini istedi.

 

Haber: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.