“Kaybedecek bir günümüz dahi yok!”

“Kaybedecek bir günümüz dahi yok!”

Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, “Kaybedecek bir günümüz dahi yok! 6 Eylül’de okulların açılmasına yalnızca 38 gün kaldı” dedi.

Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır okulların açılmasına 38 gün kaldığını ifade ederek, “Eğitim-Sen olarak 1.5 yıldan fazla kapalı olan okulları ve üniversiteleri mutlaka açmak zorunda olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bizler 1,5 yıldır Eğitim-Sen Gebze Şube olarak yerelde ve ülke genelinde okulları ve üniversiteleri açmak, açık tutabilmek için bir planlamanın yapılmadığını hayretle takip etmekteyiz. Pandemi boyunca okullarını en fazla kapalı tutan birkaç ülkeden biri olduğumuz gerçeği göz ardı edilerek gerekli önlemlerin ve düzenlemelerin yapılmadığını da kaygıyla izlemekteyiz.

“BİR KUŞAK DAHA KAYBEDECEĞİZ”

Kaybedecek bir günümüz dahi yok! 6 Eylül’de okulların açılmasına yalnızca 38 gün kaldı. Yüz yüze eğitimin başlamadığı, başlatılsa dahi alınmayan önlemler nedeniyle sürdürülemediği her gün çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal, psikolojik gelişimleri açısından kayıpları daha da artıyor. Bir kuşağı kaybettik, eğer önlem alınmazsa bir kuşak daha kaybedeceğiz. Salgının seyri yeniden önceki boyutlara ulaşmaya başlamış, aşılanmada istenilen sayıya ulaşılamamış olması, bizler de ve öğrencilerimizde yeniden kapanma kaygısı yaratmaktadır. Milli Eğitim Bakanı'nın ‘açacağız’ ifadesi bu önlemler alınmadan çok gerçekçi görünmemektedir.

“KAMUOYU İLE PAYLAŞILMASINI İSTİYORUZ”

Bununla beraber MEB’in ve Milli Eğitim Bakanı’nın sorumluluğu niyet, temenni ifade etmek değil, okulların açılması ile ilgili gerekli tüm önlemlerin alındığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmak ve yüz yüze eğitimin 6 Eylül’ de başlatılması için gerekli kararlılığı göstermektir. Biz eğitim emekçileri ve aynı zamanda veliler olarak alınan önlemleri ve yapılacak düzenlemelerin kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Örneğin sınıf seyreltilmesi için hangi önlemler alınmıştır ya da bir önlem alınacak mıdır? Öğrencilerimiz ve eğitim çalışanı arkadaşlarımız her hafta testten geçirilecek midir? Her eğitim kurumuna bir sağlık personeli görevlendirilecek midir? 12-17 yaş arası öğrenciler acilen aşılanacak mıdır? Okulların fiziksel yapısı gözden geçirilmiş midir?

“LİYAKATSİZ KADROLAR DEVLET YÖNETİMİNDE”

Bu sürecin sorumlusu siyasi iktidar, MEB, YÖK ve tüm devlet bürokrasisidir. Bu aynı zamanda yıllardır ifade ettiğimiz liyakatsiz kadroların devlet yönetimini işgal ettiğinin de bir göstergesidir. Aksi halde kendi belirledikleri atama takvimine göre bile hareket edemeyen bir yönetim olabilir mi? Bizlerin aklına ‘acaba yine neler çevriliyor’ düşüncesi gelmektedir. Geçtiğimiz 1,5 yılda iktidar; özel okul ve kursları açık tutabilmek için gerekli girişimlerde bulunurken aynı çabayı kamu okulları için göstermemiştir. Fabrikalar, inşaatlar, AVM’ler, parti kongreleri yapılırken okulların açık tutulması iktidarın öncelikleri arasına girememiştir.

“EĞİTİM UZAKTAN’ OLMAZ”

Bizler yoksul ülke çocuklarının eğitim süreçlerinden kopmaması, ucuz iş gücü olarak sermayeye peşkeş çekilmemesi ve okulların açık tutulması için sürekli uyarılarımızı kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Eğitim-Sen Gebze Şube olarak Veli Der’in “Kamusal eğitim ayrıcalık değil haktır ve aslolan çocuklarımızın üstün yararıdır” şiarıyla başlattığı ‘Yüz Yüze Eğitim Başlasın!’ kampanyasını da destekliyoruz. Kayıp nesil istemiyoruz. Hayat okulda, derste, yüz yüze eğitimde… Eğitim gelecektir, haktır ve ‘uzaktan’ olmaz. Geleceğimiz için, yüz yüze eğitim için gün sayıyoruz. Yüz yüze eğitimin başlaması ve sürdürülebilmesi için velilerimizin, bilim insanlarının, eğitim emekçilerinin söz ve karar süreçlerine katılımı için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.