Kavlak, “Yüzde 29.57 istedik, 27.44 aldık”

Kavlak, “Yüzde 29.57 istedik, 27.44 aldık”

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından sendika üyeleriyle bir araya gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Biz, yüzde 29.57 istedik, 27.44 aldık" dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sonrasında Gebze Dilovası Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda sendika üyeleriyle bir araya geldi.  Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, yüzde 27.44'lük zam oranını savunan Kavlak, “Ölümüne mücadele ettik, kazandık” dedi. Kavlak, “Üyelerimizin delikli kuruşunu dahi o masada bırakmayacağımı söylemiştim. Belki de ülkemizin sendikal tarihinde, ilk defa bir sendika, talep ettiği oranın yüzde 93’ünü alma başarısı gösterdi. Biz, yüzde 29.57 istedik, 27.44 aldık. Bunu ilk defa biz başardık. Üç yıllık sözleşme talebini yine masadan çektirdik. MESS’in masaya getirdiği, kazanılmış haklarımızı geriye götürmeyi amaçlayan tüm maddeleri tek tek çektirdik. Size ne söz verdiysek hepsini yaptık. İşte bunun için onurluyuz, gururluyuz” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN SONRA SÖMÜRÜLMEK YOK”

Bundan sonraki mücadelenin örgütsüz ne kadar metal işçisi varsa, onları örgütlemek olduğunu vurgulayan Pevrul Kavlak, sendika üyesi oldukları için işten çıkarılanlar olduğunu öne sürerek eylem yapan Çerkezköy’deki Aksa Jeneratör işçilerine seslendi. Kavlak, Aksa Jeneratör işçilerine yönelik, “Buradan, Çerkezköy’deki Aksa Jeneratör işçilerine sesleniyorum. Bekleyin kardeşlerim, Türk Metal geliyor. Bundan sonra ezilmek yok. Sömürülmek yok” dedi.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.