Kavga istiyorsanız hodri meydan. İşçimize güveniyoruz

Kavga istiyorsanız hodri meydan. İşçimize güveniyoruz

DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Baldur grevinde rest çekerek konuştu. Serdaroğlu, “Hangi işveren, hangi yetkili kavgaya davet ediyorsa kabulümüzdür. Biz işçilere güveniyoruz” dedi

meydan-007.jpg

Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’nde kurulu Baldur Süspansiyon’da henüz ilk saatlerinde gözaltı ile başlayan grev DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nu küplere bindirdi. Yaşananları, “Bugün sabah 04.00’te buraya sayısını bilmediğimiz grev kırıcısını getirdiler. Biz gece 24 itibariyle grev uygulama kararımızı aldık, siz yasadışı bir şekilde grev kırıcılığı yapıyorsunuz. Bunu engellemeye çalışan arkadaşlarımız suç işlemiş oluyor. İşveren aylardır suç işliyor, ona bir şey yok ama bizim şube başkanımızla beraber arkadaşlarımız gözaltına alınıyor” diye özetleyen Serdaroğlu konuşmasının sonunda rest çekti:

MEYDANI ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ

 

adnan-4.jpg

Bu ülkede artık işçi sınıfı yasa tanımaz işverenlere karşı birlikteliğini, mücadelesini ortaya koymalıdır. Hem canımızdan oluyor, hem de açlık sınırının altında rakamla çalışmaya mahkûm ediliyoruz. Bunun için direneceğiz. Artık meydanı onlara bırakmayacağız. Hangi işveren, hangi devlet yetkilisi bizi kavgaya davet ediyorsa, davetleri kabulümüzdür. Biz işçilere güveniyoruz, başımızın tacı emek dostlarımıza, kendi yüreğimize güveniyoruz.”

KULU: 4-5 YILLIK BİR MÜCADELE

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Sekreteri Engin Kulu açış konuşmasında 4-5 yıldır süren bir mücadelenin ardından Baldur’da yetkiyi aldıklarını anımsatıp, “55 gündür toplu sözleşme mücadelemizi yürütürken, kapıda direniş çadırımızı kurduk. Bir çok adım attık, hiç birine cevap alamadık. Bugün burada greve çıkıyoruz. İşveren grev kırıcılığı ile 'Ben istediğimi yaparım' demeye çalıştı. Bu fabrika burada olduğu sürece, sendikamız buraya girecek" dedi. 

ÖNLÜKLERİNİ GİYDİRDİ

 

onluk.jpg

Kulu’nun ardından söz alan  DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Baldur işçisinin her türlü saldırı ve hukuksuzluğa göğüs gererek mücadele ettiğini söyledi. Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’nde kurulu, BMİS Gebze 2 No’yu Şube ile örgütlendikleri Baldur Süspansiyon’un grevinin başlangıcını konuşmasının ardından grev dövizini asıp ilk grev gözcülerine önlüklerini giydirerek yapan Serdaroğlu şunları kaydetti:

HSK’YI ÇORUM’U GÖRMEZDEN GELİYORLAR

"Dün İstanbul'daydık, HSK Systemair işçilerinin sorunlarını dile getirmeye çalıştık. Çorum'da sendikalaşan 90 işçi yasak olmasına rağmen tazminatsız işten atılıyor, işsizlik sigortasından yararlanamıyor. Ama işten çıkarmayı yasakladı diye caka satanlar bunları görmezden, duymazdan geliyorlar.

İŞÇİLERE ÖZEL GÜNÜBİRLİK YASAK

Bir kaç hafta önce Gebze'den Ankara'ya bir yürüyüş düzenlemek istemiştik. İşgüzar vali önümüze engel çıkardı. İşçinin mücadelesine engel getiriyorlar. Geçenlerde Bilecik'te de aynısını yaşadık. İşçilere karşı günü birlik yasak getiriyorlar. 

Pandemi işveren tarafından fırsata dönüştürüldü. Sokakları pandemi sürecinde de aşındırıyoruz. Başka şansımız yok.

Baldur’da mahkemeye başvurduk, yıllarca bekledik. 5 sene sonra yetkimizi aldık işveren yine saygı göstermiyor. Aylarca prosedürü yürüttük, işveren bizimle görüşmedi. Bunlar hep pandemi fırsatçılığı ile yapılıyor.

BAKAN YARDIMCISI, “GREV

YASAK DEĞİL Mİ” DİYE SORDU

Çalışma Bakan Yardımcısı ile telefonda görüştüm, 'Yarın greve gidiyoruz, işveren sizin verdiğiniz yetki belgesini kabul etmiyor, görmezden geliyor' dedim. 'Pandemi sürecinde grev yasak değil mi?' diye bana soruyor. 'Yok, yasaklamayan bir o kaldı' dedim. Ama gerek yok, sendikamız en çok grevi yasaklanan sendika. Son yıllarda her grevimiz yasaklandı.

PATRONLAR KABİNESİ MİSALİ

İşçiler birlikteliklerini koruyarak mücadelelerini sürdürmeli. Pandemi sürecinde karlarına kar katan patronlara karşı üç maymunu oynuyorlar, kimse kimsenin yanlışına müdahale etmiyor. Neden mi? Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten kabinin bakanlarının çoğu patronlardan oluşuyor çünkü. Buralardan biz işçi lehine kararlar beklemiyoruz, çıkmaz çünkü. Bunlar çarklar dönsün diyenlerden güç alıyor. Anayasayı takmıyor, saygı duymuyorlar. Patronlar da güçlerini buradan alıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.