Katledilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek?

Katledilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek?

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, eğitim emekçilerine yönelik saldırıların so bulmasını isteyerek, ‘’ Görevleri başında şiddet gören, katledilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek ailelerine? ’diye sordu.

Gökhan Orhan’ın açıklaması şöyle:
‘’İktidarın yanlış ve yersiz politikaları yüzünden velilerin iki dudağı arasına, öğrencilerin şımarıklığına terk edildi öğretmenlerimiz. 5 yıl önce yanı başımızda Necmettin Öğretmen öldürüldü öğrencisi tarafından. O günden bu güne daha kaç eğitim emekçisi şiddete uğradı? Kaçı katledildi? Başta Milli Eğitim Bakanlığı ne gibi önlemler aldı? Hangi etkin yasalarla, yaptırımlarla bu şiddete dur diyebildi?
Görevleri başında şiddet gören, katledilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek ailelerine?
Eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmalarına toplumun duyarlı ve vicdanı olan herkesin tepki göstermesi ve ses çıkarması artık bir zorunluluktur. Diğer tüm meslek gruplarının fikir ve görüş ayrılıkları gözetmeksizin eğitim sendikalarının tüm eylemlerine destek olması gerekmektedir.
Tüm öğretmenlerimizin, hocalarımızın, eğitim emekçilerinin yanındayız. İbrahim Öğretmen'e Allah'tan rahmet, öncelikle kederli ailesine ve tüm eğitim camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum.’’.

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.