Katil zanlısı, sevgilisinin tahliyesini talep etti

Katil zanlısı, sevgilisinin tahliyesini talep etti

Başiskele Soğuksu'da meydana gelen olayda, kendisine ait bağ evinde bıçaklanarak öldürülen gurbetçi iş insanı Cahit Tatlı’nın duruşmasında, katil zanlısı olan Fıras S. Kendisi ile birlikte tutuklu yargılanan sevgilisi Ceren İ.’nin tahliyesini talep etti

Başiskele Servetiye Mahallesi Soğuksu mevkiinde geçtiğimiz yıl Ekim ayında meydana gelen olayda, Almanya'da yaşayan gurbetçi iş insanı Cihat Tatlı (49) Başiskele'de bulunan dağ evinde bıçaklanarak öldürüldü. Tatlı'ya ait lüks araç ise çalınarak Kocaeli İzmit İlçesinde bulunan Kocaeli Fuarı'nda terk edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, biri kadın 3 kişiyi gözaltına aldı. Tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edilen katil zanlısı Fıras S. ile olaya karıştığı tespit edilen sevgilisi Ceren İ.  ile arkadaşları Ali İ.Ç. tutuklanarak cezaevine kondu.

 

OLAY NEYDİ?

İş insanı Cihat Talı’nın bıçaklanarak öldürülmesi sonrasında, olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öldürülen Cihat Tatlı'nın İzmit ilçesinde bir spor salonuna gittiğini belirledi. Ayrıca burada Ceren İ. isimli pilates eğitmeni ile tanışarak âşık olduğunu, aynı salonda eğitmenlik yapan yabancı uyruklu Firas S.'nin de, Ceren İ.'ye âşık olduğunu öğrenince kendisi ile konuşup ayrılması konusunda telkinde bulunduğunu ve ikili arasında bu nedenle husumet olduğunu tespit etti. Kız meselesi nedeniyle ikili arasında husumet olduğunu belirleyen Jandarma ekipleri, Firas S.'nin olaydan kısa bir süre önce Ceren İ.'yi arayarak, Başiskele Yuvacık tarafında bir kişiden alacağının olduğunu söylediği, bunun üzerine Ceren İ. daha önceden tanıdığı arkadaşı A.İ.Ç.'yi arayıp kendilerini götürmesini istediğini, Firas S.'nin burada Tatlı'nın evine yakın bir mesafede indiğini, Ceren ve arkadaşının ise geri döndüğünü belirledi. Öte yandan. Firas S.'nin araçtan indikten sonra, iddialara göre Tatlı'nın evinin çevresini kontrol ettiği, kimsenin olmadığını görünce kapıyı çalıp Tatlı'nın kapıya çıkması ile elindeki bıçakla kendisini 10 yerinden yaraladığı, ardından da Tatlı'ya ait aracı alarak olay yerinden kaçtığını ve aracı başka bir bölgede terk ettiğini tespit etti.

 

TUTUKLANMIŞLARDI

Olay sonrası bir kuaföre giderek tanınmamak amacıyla saç ve sakal tıraşı olduğu tespit edilen Firas S. İzmit’te toplanan deliller doğrultusunda yakalanarak gözaltına aldı. Ayrıca olayla ilgili kendisini olay yerine bırakan ve olay öncesi bıçak satın alırken ve olay sonrası döviz bozdurup suçta kullanan bıçağı denize atarken yanında oldukları ileri sürülen Ceren İ. ve arkadaşı A.İ.Ç.'de yakalanarak gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Firas S.'nin olay yerine gitmeden arkadaşları ile birlikteyken, 180 lira verip bir bıçak aldığı, ayrıca cinayetin ardından 3 şüphelinin birlikte bir markete giderek 3 bin 500 Euro parayı TL'ye çevirdikleri de tespit edildi. İzmit'te denize atılan suç aleti bıçak ve ölen maktule ait cipin anahtarı dalgıçlar tarafından çıkartıldı. Jandarma'da sorguları biten ve adliyeye sevk edilen 3 zanlıda tutuklandı

 

SEVGİLİSİNİN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamaya tutuklu sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Fıras S.  “Ceren’in tahliyesini istiyorum.  Başka konuşmak istediğim bir husus yoktur” dedi.   Tutuklu Ceren İ. İse yaklaşık 1 yıldan bu yana tutuklu bulunduğunu, cinayet olayına karışmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme sanıklar ve taraf avukatlarını dinledikten sonra Fıras S. ile Ceren İ’nin tutukluluk hallerinin devamına,  Ali İ. Ç.’nin ise tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak,  adli kontrol kararı ile yurt dışı yasağı uygulanarak tahliyesine karar vererek,  dosya içerisindeki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.