Kasisi KBB geciktirirse  Gebze devreye girecek

Kasisi KBB geciktirirse Gebze devreye girecek

Mustafapaşa Mahallesi, 735 Sokak’ta UKOME halkın talebi hız kesici tümseği uygun gördü ama Büyükşehir kararı icraata henüz sokmadı. Semt sakinleri o kararın hatırına önceki cumartesi eylemini, erteledi. Selamet Güner, “Pazartesi devreye girecek, gerekirse biz yapacağız” dedi

Bugüne kadar aşırı sürate elverişli halinden ötürü çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı ve üç ölümlü trafik kazasının yaşandığı Mustafapaşa Mahallesi, 735 Sokak’ın son kurbanı, 14 yaşındaki lise öğrencisi Cemil Kalyoncu olmuş, civar sakini mahalleli kaza günü gecesi sokağı 1.5 saat trafiğe kapatarak hız kesici kasis istemini bu sefer sokaktan haykırmıştı.

KARAR ÇIKTI AMA…

kasis-4.jpg

Mustafapaşa, 735 Sokak’ta hız kesici kasis için UKOME’den onay çıkınca önceki cumartesi planlanan ikinci halk eylemi askıya alındı ama henüz karar icraata dönüşmedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hayati önem taşıyan o icraatı sıraya veya askıya alıp geciktirirse Gebze Belediyesi devreye girecek. Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner sorunun çözümü için 23 Ekim Pazartesi günü itibariyle devreye gireceklerini, işin geciktirilmesi halinde Gebze Belediyesi olarak icraatı üstleneceklerini söyledi.

ŞİMDİLİK ERTELEDİLER

Öte yandan aynı sokak üzerinde 21 Ocak Cumartesi günü için planlanan ikinci sokak eylemi, civar sakinlerinin genel çoğunluğunun kararıyla ertelendi. Bazı civar sakinleri ise icraatın daha da hızlanması için eylemi savundu. Şayet bu hafta içinde sokağa hız kesici kasisler konuşlanmaması halinde mahalleleli eyleme tekrarlayacak.

FOTO

kasis-1.jpg

GAZETEMİZE TEŞEKKÜR: Öte yandan gerek kazayı, gerek kazanın tüm detaylarını gerekse halkın talebini sürekli gündemde tutan gazetemize, Mustafapaşa Mahallesi, 735 Sokak ve civar sokak sakinlerinden teşekkür ziyareti gerçekleşti. Yurttaşları temsilen İbrahim Coşkun ve Hamit Köksal, Dünya Gazeteciler Günü’ne denk gelen 21 Ocak Cumantesi günü gazetemizi ziyarette arkadaşımız Aktan Uslu’ya konuk olup beraberinde semt sakinlerinin hediyesi bir kutu çikolatayı teslim etti.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.