Kartepe’de, hazan mevsimi

Kartepe’de, hazan mevsimi

İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda görülebildiği Samanlı Dağları'nın zirvesindeki 1640 rakımlı Kartepe, hazan mevsiminde de muhteşem manzara oluşturuyor.

Doğal güzelliği, ormanları ve göl manzarasıyla ziyaretçilerine eşsiz görsel şölen sunan Kartepe, sonbaharın simgesi olan sarı rengin bütün tonlarını barındırıyor.

Yılın her dönemi günübirlikçilerin de ilgisiyle yüz binlerce insana ev sahipliği yapan Kartepe, bu dönemde de kendisini ziyaret edenleri renk cümbüşü içinde büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. 

Ziyaretçiler güz renkleri arasında, cam tabanlı seyir terasından doyumsuz büyüleyici doğa manzarasının tadını çıkarıyor.

"DOĞA FOTOĞRAFÇILARI ÖZELLİKLE BU MEVSİMİ SEÇİYOR"

İşletmeci Volkan Alioğlu, Kartepe'de 4 mevsimin de yaşandığını ifade ederek, özellikle cam terası ziyarete gelenlerin sonbahar manzarasıyla buradaki yüksekliği unuttuğunu söyledi. 

Gelen bütün ziyaretçilerin bu eşsiz manzarayı fotoğrafladığını belirten Alioğlu, bölgeye tüm hafta ziyaretçilerin geldiğini kaydetti.

Alioğlu, kayın, gürgen, kestane ve meşe türlerinin hakim olduğu Samanlı Dağları'nın sonbaharda renk cümbüşü oluşturduğunu dile getirerek, "Doğa fotoğrafçıları bu dönemde buraya çok ilgili. Özellikle bu mevsimi seçiyorlar." dedi. AA

4-355.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.