Kartal’da talih Kör Salih  Yürü ya Çengelköy…

Kartal’da talih Kör Salih Yürü ya Çengelköy…

BAL’daki adaletsizlikler bazen dram, bazen düğün dernek. Kartalspor’a bakınca tam bir Kör Salih… Çengelköyspor’a göz atınca Allah, “Yürü ya…” demiş!

2018-2019 sezonunda İstanbul temsilcileri Modafenspor, Yeşilköyspor, Çengelköyspor ve Kartalspor 11’nci Grup’ta yer aldı ve dördü de şampiyonluk iddiasıyla sezona başladı. Sezonu Modafenspor 55 puanla zirvede, Yeşilköyspor 52 puanla üçüncü, Çengelköyspor ve Kartalspor 50’şer puanla üç ve dördüncü sırada tamamladı. İkili averajda Çengelköyspor, Kartalspor’a üstündü. Kartalspor, Süper Amatör Lig’e düştü.

90+6 KİMİNİN KABUSU

KİMİNİN BAYRAMI

26 hafta süren aynı sezonun bir de son hafta hikayesi var. Çengelköy ile Kartal ligin son haftasına eşit puanla girdi. Kartalspor deplasmanda Çanakkale temsilcisi Adaspor’a konuk oldu. Orta sıralarda yer alan rakibini, 4-2 mağlup etti.

Çengelköyspor ise yine deplasmanda Kırklareli temsilcisi İstasyonspor’a konuk oldu. Rakibi ilk 25 maçta 25 yenilgi almış, rakip kalelere 10 gol kaydederken kalesinde 124 gol görmüştü. Çengelköyspor o maçı 90+6’da Özgür Arslan’ın ayağından bulduğu golle, 3-2 kazanarak ligde tutundu.

BİR PUANLA SAL YÜKSELME

GRUBUNU DEĞİL BAL’I KAÇIRDILAR!

2019-2020’de ise Kartalspor, SAL’da yükselme grubunu bir puanla kaçırdı. Pandemiden dolayı SAL yükselme grubu maçları tamamlanamazken grupta yer alan tüm takımların BAL’a yükseltilmesi kararlaştırıldı.

KOPTA GEL, ÇENGELKÖY

Pandemi; BAL’ı da 22’nci haftada yakaladı. Federasyon her grupta, liderle arasında üç puan fark bulunan takımları 3’ncü Lig’e yükseltilmesi kararı aldı. BAL 11’nci grupta 22’nci hafta itibariyle 42 puanlı lider Arnavutköy Belediyespor’un; Edirnespor’un (41) ve Tekirdağspor’un (40) ardından 39 puanla dördüncü sırada yer alan Çengelköyspor, 3’ncü Lig’e kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.