Karşıtlarımızın çöküşü zaferimiz olamaz

Karşıtlarımızın çöküşü zaferimiz olamaz

CHP Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, 23 Şubat’taki kongre öncesi adaylığını açıklarken ders anlatır gibi konuştu: “Karşıtlarımızın kendiliğinden çöküşü bizim zaferimiz asla olamaz.”

2018 yılının ekim ayında CHP Gebze Kadın Kolları Başkanlığı’na atanan Yaşa Erdoğan, 23 Şubat Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesi başkanlığına yeniden aday olduğunu CHP Gebze İlçe Örgütü’nde düzenlediği görkemli toplantı ile açıkladı. Kongre öncesi halen tek aday olan ve ikinci dönemini ‘seçilmiş başkan’ unvanıyla geçirmek isteyen Yaşa Erdoğan, özenle hazırladığı açığa çıkan konuşma metninde yer yer ders anlatır gibi konuştu. Geride kalan 16 aylık süreçte yönetimiyle birlikte edindikleri en önemli tecrübe ve birikimi, “Asıl ve esas amaçtan saparak, asli ve esas düşmanlarımızı bir kenara bırakarak örgüt içinde düşman yaratmakla asla zafer kazanamayız” diyen Erdoğan hemen ardından ekledi: “Bir de şunu her birimiz not etmeliyiz: Karşıtlarımızın kendiliğinden çöküşü bizim zaferimiz asla olamaz.”

GENİŞ AİLE DESTEĞİ

CHP Gebze İlçe Örgütü’ndeki adaylık açıklamasına CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetimi, CHP Kadın Kolları MKYK Üyesi Nurhan Banu Üner, CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Fatih Altıparmak, Gebze Belediye eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Gebze İlçe eski Başkanı Musa Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin yanı sıra Yaşa Erdoğan’ın geniş ailesi de katıldı. Yaşa Erdoğan’ın eşi Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan ve çiftin çocuklarının yanı sıra Yaşa Erdoğan’ın anne babası; Songül – Atıf Söğüt de salondaki yerini aldı. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ın kısa tuttuğu bir selamlama konuşmasından sonra söz alan Yaşa Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

 

DAHA ŞİDDETLE HİSSEDİYORUZ

“AKP iktidarının toplumun tüm ahlaki ve siyasi etik değerlerini yok ettiği günler yaşıyoruz. Ekonominin en ağır yükünü, geldiği noktayı bizler mutfakta olan kadınlar, okulda veli olan anneler, fabrikada vardiya tutan emekçi kadınlar olarak daha çok şiddetle hissediyoruz.

 

Bugün üzerimizdeki ekonomik baskıların yanında Cumhuriyet değerlerini, nimetlerini bizlere çok gören toplumun her alanında ötekileştirmeye çalışarak nefes almamızı bile sınırlamaya çalışan, kadını evinin dışında görmek istemeyen bir sistem ve siyaset yapıcıları ile yüz yüzeyiz.

HER DURUMU DERS EDİNDİK

Bir dost sohbeti sırasında bir anda şu anki bu onurlu görevde sizlerin arasında kendimi buldum. CHP’li bir aile içinde Cumhuriyet’in değerlerini tüm hücrelerimize işlenmiş bir şekilde yetişmiş olmama rağmen ilk başta ‘zorlanmadım’ desem yalan olur.

Süreç içerisinde karşılaştığımız her durumu kendimize pozitif ders alarak tecrübe defterimize not edecek şekilde düşünerek yolumuza devam ettik. Görev süremiz içerisinde yerel seçimin tüm süreçlerini ve etkilerini sizlerle birlikte yaşadık.

Sıkıldığımız, sıkıştığımız, yetmediğimizin zamanlar oldu. fırsat ve imkan buldukça iyi ve yeni işlerde yaptık. Bizim için en önemli tecrübe ve birikim şu oldu: Asıl ve esas amaçtan saparak, asli ve esas düşmanlarımızı bir kenara bırakarak örgüt içinde düşman yaratmakla asla zafer kazanamayız. Bir de şunu her birimiz not etmeliyiz: Karşıtlarımızın kendiliğinden çöküşü bizim zaferimiz asla olamaz.

 

16 aylık görev süresince politik birikim ve tecrübelerime sizlerin kattıkları, sizlerin destek, teşvik, teveccüh ve tercihlerinizle seçilerek önümüzdeki dönem bu onurlu göreve talip olduğumu ve 23 Şubat günü yapacağımız seçimlerde İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na aday olduğumu sizlerin huzurunda ilan ediyorum. Bugün itibariyle gelecekteki çalışma plan ve programlarımızı paylaşıp eksik kaldığımız kısımlarda sizlerin önerilerinizi alarak çalışmalarımızı duyuracağız. Duyarlı davrandınız, geldiniz, katkı ve güç verdiniz. Herkese içtenlikle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.