Karikatür Yarışması’nda kazanan eserler belirlendi

Karikatür Yarışması’nda kazanan eserler belirlendi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen 1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması’nda dereceye...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen 1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserler belirlendi. ‘’Kitap ve Medeniyet’’ konusunu çizgilerle en güzel anlatan karikatürler arasından, jürinin titizlikle yaptığı değerlendirme sonucunda kazananlar, ödüllerini 9. Kocaeli Kitap Fuarı’nın 13 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak açılış töreninde alacak. Şafak Tavkul,  Ahmet Kesgin, Turan Dertli, Turgut Yılmaz, Ahmet Altay, Murat Yılmaz gibi usta karikatüristlerin jüride yer aldığı yarışmadaki profesyonel kategorisinde birinciliğe Aşkın Ayrancıoğlu’nun eseri layık görüldü. İkinciliği Ukrayna’dan Olena Tsuranova, üçüncülüğü ise yine Türkiye’den Nurullah Şimşek elde etti.

 

KOCAELİ’DEN 5 GENCE BAŞARI ÖDÜLÜ

Kocaeli’den yarışmaya başvuran 18 yaş altındaki gençlerden beşi ise başarı ödüllerinin sahibi oldu. Buna göre Emirhan Kansu, Seren Suyabatmaz, Metehan Erbil, Berhan Cebe ve Ayşenur Palabıyık, başarı ödülü almaya hak kazandı. Yarışmada teşvik ödülünü yine Kocaeli’den Hasan Gümüş elde etti. Jüri özel ödülünü ise Silivri Cezaevi’nden yarışmaya katılan İsmail Çelebi kazandı.

 

DERECEYE GİRENLERİN ALACAKLARI ÖDÜLLER

Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması’nda birinci olan eser sahibine 15 bin TL, ikinci olan 10 bin TL, üçüncü olan ise 5 bin TL kazandırdı. Teşvik ödülü olarak 2 bin 500 TL verilirken, Kocaeli’nden başvuran gençler için ise 5 adet bin 500 TL başarı ödülü belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.