Kardiyoloji Uzmanı müzik albümü çıkarırsa…

Kardiyoloji Uzmanı müzik albümü çıkarırsa…

 Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Doktor Can Yoldaş Karakaş, müzik albümü çıkardı. Poliklinik muayenesinde...

 

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Doktor Can Yoldaş Karakaş, müzik albümü çıkardı. Poliklinik muayenesinde hastalarını şarkı söyleyerek muayene eden genç müzisyenin, ‘Gelirsin Diye’ isimli ilk müzik albümü büyük beğeni topluyor.

 

1980 yılında Tunceli’de doğan Can Yoldaş Karakaş, müziğe ilkokul yıllarında flüt ile başladığını söyleyerek, o yılları şöyle anlatıyor: “Müzikle tanışmamız ilkokul yıllarında flüt çalarak başladı. Henüz 7-8 yaşlarındayken duvarda bir bağlamamız vardı, babamıza tamir ettirelim bizde öğrenelim derdik. Sonra biz o sazı tamir ettirdik ve saz çalmaya başladık.” Müzikle sürekli iç içe olduğunu ve hiç kopmadığını söyleyen Can Yoldaş Karakaş, “Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığımda, arkadaşlarım aracılığıyla gitar ile tanıştım. Tunceli ve Elazığ’da çeşitli gruplarda müzik yaptık. Düğün ve barlarda programlar yaptık. Bir tarafta Tıp Fakültesi diğer tarafta müzikle uğraşıyorduk” diye konuştu.

 

‘SÖZ VE BESTE BANA AİT’

 

Can Yoldaş Karakaş, ilk albümün hikâyesini de şöyle anlattı:”Liseden beri söz ve müzik yapıyordum ve biriktiriyordum. Fakülte çalışma şartları yüzünden sürekli ertelemek zorunda kaldım. Söz ve müzikleri bana ait olan 70-80 şarkım var. Kendi albümümün yönetmenliğini yapan Murat Çorak ile 10 şarkı çekip böyle bir proje yaptık. Mutsuzsun isimli şarkıya ayrıca klip çektik ve Müzik Yapımcıları Derneği aracılığıyla Youtube sitesine yüklendi. Çok güzel tepkiler alıyoruz” Müziğin, kendisi için bir meditasyon etkisi yarattığını ve rahatladığını kaydeden genç müzisyen, “Çocukluğumdan beri müzikle uğraşıyorum, tıp fakültesi hayatımı olumlu etkiledi müzik. Motivasyon kaynağı oldu. Halen daha zevkle yaptığım bir şey. Doktorluk da aynı şekilde.  Mesleğimi de çok seviyorum. Ne müziği ne de mesleğimi bırakmak gibi bir düşüncem yok” diye konuştu.

 

HASTALARA DA ŞARKI SÖYLÜYORUM

 

İlk albümünde bağlama ve gitar ile yaptığı şarkıların yer aldığını belirten Can Yoldaş Karakaş, “İçinde hem Anadolu Rock var, hem de  halk müziği ve caz motifleri var. Şarkıların çoğunluğu sakin ve biraz da melankolik bir albüm. İçinde aşk şarkıları da var, sosyal içerikli ve farkındalık içeren şarkılar da var. Albümdeki ‘Mutsuzsun’ isimli şarkıya klip çektik ve büyük beğeni topladı. Önümüzdeki aylarda 4 şarkıya daha klip çekeceğiz” dedi.

Genç müzisyen, poliklinikte hastaları muayene ederken hastalarına da şarkı söylediğini ve söylettiğini belirterek, hastaların bu durumdan mutlu olduklarını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.