Kardeşlik için yürüdüler

Kardeşlik için yürüdüler

 Kocaeli Kardeşlik Platformu’nun Suriye, Arakan ve mısır’da yaşanan iç savaşlar nedeni ile ölen insanlara dikkat çekmek ve kardeşliğin kurulmasını...

 

Kocaeli Kardeşlik Platformu’nun Suriye, Arakan ve mısır’da yaşanan iç savaşlar nedeni ile ölen insanlara dikkat çekmek ve kardeşliğin kurulmasını talep etmek için düzenledikleri yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Özellikle Lastik-İş, Türk Metal ve Petrol-İş sendikasının üyeleri alanı doldurdu. 

 

BAŞKANLAR KATILDI

Eyleme büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Dilovası Belediye Başkanı Cemil yaman, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, AKP Gölcük, Karamürsel, Kartepe, Kandıra, Körfez, İzmit, Darıca, Çayırova ilçe başkanları, Hizmet-İş, Lastik-İş, Petrol-İş, Türk Metal, Selüloz-İş, Hizmet-İş, Memur-Sen’e bağlı Sendikaların şube başkanları, GKD, İKM, İHH katıldı. 

 

DEMOKRATLAR NEREDE

Sabri Yalım Parkına yapılan yürüyüşün ardından katılımcılar öncelikle Suriye, Arakan, ve Mısır’da yaşamını yitirenler için dualar okudu. Kardeşlik Platformu adına açıklama yapar MÜSİAD Şube Başkanı Recep Bilal Şengün, Müslüman ülkelerde birlik ve beraberlik duygusunun sadece sloganlarda kaldığını belirtti. Oyun yaşında olan çocukların kefenlere konulduğunu söyleyen Şengün, artık Ortadoğu’da akan kanın durması gerektiğini kaydetti. Müslümanların birlik olması gerektiğini söyleyen Şengün, kendine demokrat diyenlerin, darbeleri, kimyasal silah kullanımlarını, çocukların ölümünü ve binlerce masumun katledilmesini neden kınamadığını sordu. 

 

YÜZLERCE İNSAN ÖLÜYOR

Gezi Parkı eylemlerinde Türkiye için açıklama üzerine açıklama yapan ABD’nin nerede olduğunu soran Şengün, “Her gün Gezi olaylarını canlı yayında veren uluslar arası televizyonlar bu katliamları neden göz ardı ediyor? 3-5 ağaç yok ama yüzlerce insanın öldürülmesi onları cezp etmiyor sanırım” dedi. Katliamları yapanların elbette kaybedeceğini söyleyen Şengün, “Bugün Kocaeli’deki kardeşlerimiz Suriye, Mısır ve Arakan’daki dindaşlarımız için dertlendi ve acılarını yüreklerinde hissetti. Biz biliyoruz ki şehitler ölmez, inananlar asla kaybetmez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.