Karavan Tatili Yapacağım Derken Dolandırılmayın

Karavan Tatili Yapacağım Derken Dolandırılmayın

İnternet üzerindeki ilan platformlarında, kiralık ve satılık karavan ilanları vererek, kurmuş oldukları çağrı merkezi ile tuzağa düşürdükleri vatandaşı kaparo vermeye ikna edip milyonluk vurgun yapan 11 kişilik çete çökertildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte E-ticaret ve ilan platformlarına verdikleri sahte karavan ilanlarının satışı ile ilgili müşterileri tuzağa düşüren bir çeteyi çökertti. İddialara göre, internette gördükleri ilanlarda yer alan çağrı merkezine ait numaraları arayan vatandaşlar. güven verici ve aldatıcı görüşmeler sonunda kaparo ve nakliye bedeli gibi bahaneler ile kendilerinden istenen değişik miktarlardaki paraları bu kişilerin belirttiği hesap numaralarına yatırdı. Ancak, bekledikleri yada almak istedikleri karavan gelmeyince dolandırıldıklarını anladı.

5 BUÇUK MLYON PARA GİRİŞ ÇIKIŞI
Yapılan araştırmalar sonucunda liderliğini hakkında 37 farklı yakalama emri ve toplamda 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.B. isimli şahsın yaptığı suç örgütü4 farklı ilde düzenlenen operasyon ile çökertildi. Örgütün aldıkları bu paraları ise paranın izi takip edilmesin diye açılan başka hesaplara ya da çeşitli sanal kripto para platformlarına aktardıkları v tespit edildi. Bu kapsamda dosya süresince belirtilen yöntemlerle birçok şahsın dolandırıldığı ve suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 5.500.000TL para giriş çıkışı olduğu belirlendi. Emniyette işlemleri devam eden şüphelilerin Salı günü adli mercilere sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.