Karar ertelenmezse alkollü içkilere büyük zam gelecek

Karar ertelenmezse alkollü içkilere büyük zam gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 ayda bir gelen vergi zamlarını ertelemezse temmuz ayında biraya 12, şaraba 23 ve rakı gibi yüksek alkollü içkilere 100 liraya kadar zam gelebilir.

Her 6 ayda bir bu sigara ve alkole yapılan otomatik vergi zamlar Erdoğan’ın kararıyla ertelenmezse temmuz ayında biraya 12, şaraba 23 ve rakı gibi yüksek alkollü içkilere 100 liraya kadar zam gelebilir. 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, Kanuna ekli (III) sayılı listedeki mallar için (alkollü içkiler ve sigara, tütün vs) uygulanan maktu ve asgari maktu vergi tutarları, ocak ve temmuz aylarında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksinde (TÜFE) son altı ayda meydana gelen değişim oranında, bu değişimin ilanı gününden geçerli olmak üzere belirleniyor.

 

ERDOĞAN ERTELER Mİ?

Eğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zammı ertelemezse yasa gereği temmuzda alkol ve sigaraya 6 aylık ÜFE oranında zam gelecek. Bu yıl 4 aylık ÜFE yüzde 39'u geçti. Aynı hızla giderse 6 aylık ÜFE yüzde 60'ı aşacak. Böylece alkollü içkilerin vergisi aynı oranda artacak. Ancak tabii ki bu fiyata olduğu gibi yüzde 60 olarak yansımayacak.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.