Karantinayı 9 kişi ihlal etti!

Karantinayı 9 kişi ihlal etti!

Kocaeli Valiliği tarafından, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, haftalık olarak verilen hizmet ve yapılan denetimlere ait rakamlar açıklandı.

Kocaeli Valiliği tarafından, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, haftalık olarak verilen  hizmet ve yapılan denetimlere ait rakamlar açıklandı.  Yapılan açıklamada,  son bir haftada zorunlu karantina uygulamasını  ihlal eden 7 kişiye idari, 2 kişiye ise adli olmak üzere toplam 9 cezai işlem uygulandığı  belirtildi.

 

Koronavirüs  salgını ile mücadele kapsamında,  haftalık olarak verilen hizmet ve gerçekleştirilen denetimlere ait rakamlar,  Kocaeli Valiliği tarafından açıklandı. . Yapılan açıklamada,  03 Ocak ile 09  Ocak tarihleri arasında Kocaeli  genelinde Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 4 bin 905 kişinin talebinin  karşılandığı, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 8 bin 969 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği  ifade edildi. Ayrıca, 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan iletişim hatları üzerinden, vatandaşlarımız tarafından yapılan 56 talebin yerine getirildiği  öğrenildi. 

 

7 KİŞİYE İDARİ 2 KİŞİYE ADLİ İŞLEM

Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde ise  toplamda  48 bin 93 araç kontrol edilirken, 60 bin 462 kişiye kimlik  sorgulaması yapıldı. Bu denetimlerde ise zorunlu karantina yasağını ihlal ettiği tespit edilen 7 kişiye idari,  2 kişiye ise  adli işlem yapıldığı öğrenildi. Kocaeli genelinde denetlenen 17 bin 12 iş yerinden, 1 iş yerine ise tedbirlere uymadığı için  idari işlem yapıldığı

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.