Karadağlı öğrenciler ülkelerini anlattı

Karadağlı öğrenciler ülkelerini anlattı

 Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen ülke tanıtım günleri devam ediyor. Farklı ülkelerden gelen öğrencileri kaynaştırmak...

 

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen ülke tanıtım günleri devam ediyor. Farklı ülkelerden gelen öğrencileri kaynaştırmak ve kentle bütünleşmelerini sağlamak amacıyla yürütülen çalışma kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Karadağlı öğrenciler ülkelerini tanıttılar. Ülke tanıtım gününde Karadağ’a ait yöresel tatlar da katılımcılara ikram edildi.

KARADAĞLI ÖĞRENCİLER ANLATTI

KİSA tarafından düzenlen Karadağ Ülke Tanıtım Günü Kocaeli Fuarı içerisindeki Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Adela Baliç, Emrah Halilovic, Sanida Hodzic ve Haris Tarhanis tarafından yapılan sunumda Karadağ hakkında bilgiler verildi.

GÜNEY AVRUPA’DA YER ALIYOR

Karadağlı öğrenciler ülkeleri hakkında bilgiler verdi. Güneydoğu Avrupa’da yer alan Karadağ’ın doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan ve Bosna Hersek ve güneyinde de Adriyatik Denizi yer alıyor. Karadağ, Fatih Sultan Mehmet’in hükümranlığı döneminde Osmanlı Devleti himayesine girmişti.

KARADAĞ’I TANIYAN 7’NCİ ÜLKE TÜRKİYE

Türkiye, Karadağ’ı tanıyan 7’nci ülke oldu. Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkiler istenilen seviyede olmasa da her geçen gün gelişiyor. İki ülke arasındaki üst düzey ziyaret ve temaslar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Diğer yandan, 2007 yılında kurulan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ Ofisi faaliyetlerini sürdürmekte.

KARADAĞ’A VERİLEN BURSLAR ARTIYOR

 

Hükümet bursu ve Büyük Öğrenci Projesi (BÖP) kapsamında Karadağ’lı öğrencilere verilen burslar artarak sürdürülüyor. Soydaş ve dindaşlarımızın ileriye yönelik nitelikli din görevlisi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından da her yıl burs veriliyor. Karadağ nüfusunun yüzde 20’si Müslüman Boşnak ve Arnavutlardan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.