Karabacak, “Nazar değdi”

Karabacak, “Nazar değdi”

 Darıca Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, yarım kalan ve olacağı...

 

Darıca Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, yarım kalan ve olacağı belli olmayan Darıca Kültür Merkezi ile ilgili olarak, “Kültür merkezinin inşaatı devam ediyordu. Ancak yapan firma iflas ettiğini açıkladı. Nazar değdi” diye belirtti.

Darıca Belediyesi Meclis Salonu’nda dün gerçekleştirilen meclis toplantısında Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Darıca Kültür Merkezi ile ilgili olarak firmalardan ortak olan İpek firmasının iflas ettiğini açıklayan Başkan Karabacak, “Firmaların bu işi yapamayacağı anlaşıldı. İhale feshedildi. Firmaların 801 milyon TL’lik teminatlarına el konuldu. 4,5 milyon TL’lik yarım kalan iş var. Yeniden ihale yaacağız. Firmaların belediyeden herhangi bir alacakları yok. Kültür merkezini Şubat ayında açılmasını planlıyorduk. 2 ay gibi bir gecikme olacak” dedi.

FİRMANIN YAPABİLİRLİĞİNİ NEDEN ARAŞTIRILMADI?

 

Konuyla ilgili olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Saide Arslan ise, “Firma bu işi yarım bıraktığına göre sözleşmede firmanın böyle bir şey yapması durumunda herhangi bir şart veya madde neden yazılmadı? Gecikmeden dolayı belediye kiraya vereceği dükkânlarla ilgili olarak bir zarara uğrayacak mı? İhaleyi alan firmayla ilgili olarak belediye neden firmanın bu işi yapabilirliğini araştırmadı?” şeklinde sorular yöneltti. Gündem maddelerine geçilip Denetim Komisyonuna üye seçilmesine tepki gösteren CHP’liler Meclisi terk etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.