KAPLAN:”GEBZE EMEK KENTİ”

KAPLAN:”GEBZE EMEK KENTİ”

 CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze’nin sanayi yoğunluğu olan ancak aynı zamanda bir emek kenti olduğunu vurgulayarak, “Hızlı göç,...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze’nin sanayi yoğunluğu olan ancak aynı zamanda bir emek kenti olduğunu vurgulayarak, “Hızlı göç, çarpık gelişme nedeniyle Gebze şehirleşemedi. Ortak paydamız Gebzelilik olmalı, kent kültürünü oluşturmalıyız. Bunun için de üniversite çok önemlidir. Biz kanun teklifi verdik ancak ne yazık ki reddedildi. Gebze’nin birçok alanda sorunları var, hepimize büyük görevler düşüyor, bu sorunları dile getirip çözülmesini sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

ÇİLER:”BURADA ÜRETENLER VERGİYİ BURAYA YATIRMALI”

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler da, “Bulunduğumuz yerin öneminin farkında değiliz. En çok vergi toplanan bölgedeyiz ancak fakir bölgelerimiz de var. Bölgemizde ara eleman sıkıntısı var. Sorunumuz işsizlik değil, mesleksizlik. Bölgemizdeki organize sanayi bölgelerindeki doluluk oranları arttığı zaman ara eleman sıkıntısı daha da artacak. Kurulacak üniversite ile bu durum ortadan kalkacaktır. GYTE’nin genişletilmesi projesine de destek verebiliriz ancak; fuar alanı bünyesinde kurulacak bir devlet üniversitesinin, bölgemize ve ülkemize ticari, sosyal ve kültürel anlamda büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. 3. Vergi dairesi açılacak biz istiyoruz ki büyük mükellefler olmalı ve bu bölgede üretim yapanlar vergilerini buraya yatırmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.