Kaplan, “Metro Gebze’ye kadar gelmeli”

Kaplan, “Metro Gebze’ye kadar gelmeli”

  CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Türkiye Büyük millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada bölgemizin ulaşım sorunlarını dile getirdi....

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Türkiye Büyük millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada bölgemizin ulaşım sorunlarını dile getirdi. Milletvekili Kaplan’ın öncelikli konularının başında metro, Gebze-Harem minibüsçü esnafının sorunları, TEM bağlantısı ve P plaka konuları yer aldı.

Kadıköy-Kartal arasındaki metronun Gebze’ye kadar gelmesi gerektiğini belirten Milletvekili Kaplan, “Bilindiği üzere Marmaray ve Hızlı Tren Projesi kapsamında Haydarpaşa-Gebze banliyo hattı Ocak 2012 de ulaşıma kapatıldı. Bu tarihten itibaren taşımacılık ve ulaşım D-100 kara yolu üzerinden yapılmaya başlandı. Dolayısıyla D-100 üzerinde trafik yoğunluğu insanı bezdirir noktaya geldi.  Bir taraftan da yol genişletme çalışmaları yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda trafik mesai saatlerinin başlangıç ve bitişinde tıkanma noktasına geliyor. Metronun Kadıköy’den, Kartala kadar değil Gebze’ye kadar gelmesi gerektiğini, Gebze halkı adına bizzat ulaştırma bakanına sözlü ve yazılı olarak bu talebimizi ilettim. Hala da bu talebimizin arkasındayız” dedi.

TEM ŞEKERPINAR BAĞLANTISI YETERSİZ

Kaplan şöyle devam etti: “Gebze bölgesi dediğimiz Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası tek bir yerleşim yeridir. Bu bölge D-100 ile TEM otoyolları arasında kalmaktadır. Günde bu yollardan ortalama 150-200 bin taşıt geçmektedir. Dolayısıyla bölge zaten egsoz kirliliği ve gürültü kirliliği ile birlikte yaşamaktadır. Bölge de bitişiğindeki Tuzladaki deri ve organize sanayi bölgeleri ile beraber 10 tane OSB yan yana bulunmaktadır. Daha öncede TBMM den dile getirdim, sayın ulaştırma bakanına yazılı olarak bölgedeki talebimizi ilettim. OSB’lerin TEM den bağlantısının sadece Şekerpınar kavşağından verilmiş ve tek bir yerden toplu taşımacılığın yapılması nedeniyle sabahları 06:00 – 09:00 arasında akşamları iş çıkışı 17:30 - 20:30 saatleri arasında trafik kitlenmektedir.  2 ile 5 km’lik mesafe çoğu kez 2 saatte alınmaktadır.”

 

Mehmet Ali Okur’a hiç telefon gelmiyor mu?

 Bölgede ulaşım yönünde çok şikâyet olduğunu kaydeden Kaplan, şöyle konuştu:

 “Bana her gün onlarca telefon geliyor. Merak ediyorum iktidar milletvekili, Sayın Mehmet Ali Okur’a hiç telefon gelmiyor mu?  Merak ettiğim başka bir konu daha var; Büyükşehir Belediye Başkanı, UKOME daire başkanları, mülkü amirler hiç bu bölgeden geçmiyor mu ya da bunlara hiç şikâyet gitmiyor mu? Bölgemizde 2000’nin üzerinde sanayi kuruluşu var. Bu sanayi kuruluşlarının toplu taşıma ilişkilerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME Dairesi organize etmektedir.  Bölgede P plakası olmayan taşıtlara taşıma yaptırılmamaktadır. UKOME’nin 2008 den bu yana 5400 civarında P plakası verdiği, ancak bunların 1000 tanesinin plaka almış olmasına rağmen taşıma işi yapmadığı nedeniyle dönem dönem P plakası kara borsaya düşmüştür. 15 gün önce yapılan ihalede bu bölgede P plakasıyla taşımacılık yapmak isteyen kişi 80 bin Türk lirasını büyükşehir belediyesine yatırması gerekiyor. Büyükşehir belediyesi adeta deli dumrul misali;  uygulamaları ile P plakası karaborsası oluşturmuştur. Büyükşehir belediyesi ne gibi bir katkı sunuyor ki, işyeriyle taşıma şirketi arasındaki anlaşmadan 80 bin lira haksız gelir kazancı sağlıyor. İnsaf… Bir vatandaş kazara servisini kaçırırsa ve başka bir araca binip giderse; yolda arabası çevriliyor ve korsan taşımacılık yapıyorsun diye 60 gün arabası bağlatılıyor ve 5 bin lira ceza kesiliyor. UKOME’nin amacı insanlara eziyet çektirmek mi? Sayın içişleri bakanı bu konuda keyfi uygulamalara dur demesi için göreve çağırıyorum.  Kocaeli’nde P plaka yüzünden insanlar mağdur olmakta, arabalarını satmakta ve intihar teşebbüsünde bulunmaktadırlar. Yarın olacak bir olumsuzluğun tek sorumlusu Kocaeli büyükşehir belediyesidir” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.