Kaplan, Kırım Türklerinin sahur aşına katıldı

Kaplan, Kırım Türklerinin sahur aşına katıldı

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, önceki gece Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi’nin sahur aşına katıldı ve vatandaşlara...

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, önceki gece Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi’nin sahur aşına katıldı ve vatandaşlara yemek dağıttı. Ramazan boyunca her gece sahurda hem üyelerine hem de Gebze halkına ücretsiz sahur vererek örnek bir çalışma sergileyen derneği, eşi Dilek Kaplan ile birlikte sahurda ziyaret eden Milletvekili Kaplan, eşiyle birlikte vatandaşlara yemek dağıttı.

 

Geçtiğimiz yıl Kırım Türkleri’nin düzenlediği Tepreş şenliklerinde, Tepreş Ağası da seçilen Milletvekili Kaplan, derneğin bu geleneğinin anlamlı olduğunu, birlik ve beraberlik açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Dernek yöneticileriyle ve üyeleriyle sahurda bol bol sohbet eden Kaplan, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

 

4 bin kişiye sahur

 

 

Dernek Başkanı Şerife Orak, Ramazan ayının ilk gününden bu yana dernek olarak sahur aşı etkinliğinin devam ettiğini belirterek, “ Dernek üyeleri olarak iftardan sonra dernek lokalimizde sahur aşı için yemekler hazırlıyoruz. Sahur vakti de bu hazırlamış olduğumuz yemekleri, lokalimizde hep birlikte yiyoruz” diye konuştu. Şerife Orak, sahur aşı etkinliğini Türkiye’de sadece Kırım Türkleri Gebze şubesinin yapmış  olduğunu da hatırlatarak, sahur aşı etkinliğinin yanı sıra Kırım’daki öğrenciler ve maddi durumu iyi olmayan aileler için de yardım çalışmaları yaptıklarını söyledi. Orak, Ramazan ayının başından bugüne kadar yaklaşık 4 bin kişiye sahur yemeği verdiklerini, bu organizasyonun geçtiğimiz yıl da yapıldığını sözlerine ekledi. Sahur aşı etkinliğine Kocaeli Şehit ve Gazi aİleleri dernek başkanı Önder Kılınçaslan da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.