Kaplan, gündemi değerlendirdi

Kaplan, gündemi değerlendirdi

  CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze gündemindeki konularla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Dün Çayırova’ya giderek çeşitli...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze gündemindeki konularla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Dün Çayırova’ya giderek çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ve gazeteleri ziyaret eden milletvekili Kaplan, kendisine sorulan soruları yanıtladı.

 

 

ÜNİVERSİTE İÇİN VERDİKLERİ SÖZÜ TUTMADILAR

 

Gebze’ye kurulması planlanan üniversite ile ilgili bir soruya milletvekili Kaplan şu yanıtı verdi: “CHP olarak 14.12.2011 tarihinde, Gebze Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması için kanun teklifi verdik. Ne yazık ki AKP oylarıyla bu kanun teklifimiz reddedildi. Oysa bugün mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler, seçim meydanlarında Gebze bölgesinde yeni bir üniversite kurulması noktasında hem fikirlerdi ve söz vermişlerdi. Yine hatırlarsınız, ben meclis kürsüsünden Gebze bölgesinin sorunlarını dile getirirken Gebze'nin birinci sorununun, öteden beri hak ettiği il olma talebinin yanı sıra il olmadan da önemli olan Gebze Üniversitesi'nin kurulmasını dile getirmiştim. Bizim teklifimiz reddedildi. Üstelik AKP'nin Kocaeli milletvekillerinin ret oyu vermesiyle. Kocaeli milletvekilleriyle sonradan yaptığım görüşmede, “Siz haklısınız, biz de seçim döneminde böyle bir söz verdik. Sözümüzü yerine getireceğiz. Sizin verdiğiniz kanun teklifini reddettik ama bekleyin biz vereceğiz, siz bize destek verin” demişlerdi. Gebze üniversitesinin bu eğitim dönemine yetiştirileceğinin sözünü vermişlerdi. Oysa gördük ki üniversite bu döneme yetişmedi. Kocaeli'nin nüfusunun yüzde 48'i Gebze bölgesinde yaşamakta. 45 bin Kocaeli Üniversitesi öğrencisi, 35 Meslek Yüksek Okulu var. Üzülerek söylüyorum 1 tane öğrenci ve MYO Gebze bölgesinde değil. Sayın Fikri Işık Eğitim Komisyonu’nda olmasına rağmen Gebze Üniversitesi’ni bu döneme yetiştiremedi” dedi.

 

KARAOSMANOĞLU’NUN ‘KAPATIRIZ’ SÖZÜ YANLIŞ

 

Çayırova’nın Akse Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve o bölgedeki halkın çevreyi kirlettiği gerekçesiyle şikâyetçi olduğu İnnova Geri dönüşüm firmasıyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bir gazetecinin sorusu üzerine vermiş olduğu, ‘kapatırız’ sözünün yanlış olduğunu ifade eden Milletvekili Kaplan, “Bu aşamaya gelmiş bir tesis için ‘kapatırız’ sözü gerçeği yansıtmıyor. Önlem alınarak çevreye zararı olmayacak duruma getirilmesi daha doğru olur. Daha önce ruhsat verilmiş, şimdi böyle açıklamaların yapılması doğru değil” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.