Kaplan, ‘Feniş işçileri derdini anlatacak bir yetkili bulamıyor’

Kaplan, ‘Feniş işçileri derdini anlatacak bir yetkili bulamıyor’

 CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada Gebze’deki sorunları dile getirerek, “Mağdur olan bu işçiler...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada Gebze’deki sorunları dile getirerek, “Mağdur olan bu işçiler derdini anlatacak bir yetkili bulamıyor” dedi.

Son dönemde bölgemizde bazı iş yerleri yeni yöntemle iççilerin örgütlenmelerini yada ekonomik zorlukları gerekçe göstererek çalışanları sokağa bırakmakta olduğunu belriten Kaplan konuşmasında şunları söyledi: “Birkaç ay önce Gebze’deki DHL işçileri Kocaeli’ndeki PAK maya işçileri sendikalı olma gerekçeleri ile işten atıldılar.  Şimdide Gebze’de bulunan kendi alanında bir zamanlar Türkiye’nin en iyilerinden olan FEN_İŞ Alüminyum AŞ’nin yetkilileri girdikleri ekonomik darboğazı gerekçe göstererek üretimlerini durdurduğunu açıkladılar. Burada çalışan 638 işçiyi hiçbir gerekçe göstermeden iş akitleri fes edildi sokağa atıldı” diye belirtti.

ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER BAKANINA SESLENİYORUM

İşçilerin alacakları olan 3 aylık çalışma ücretleri, ikramiyeleri, toplu iş sözleşmesinden doğan farkları, kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeden sokağa terk edilmiş durumda olduklarını açıklayan Vekil Kaplan, “Aileleri ile beraber yaklaşık 2500-3000 kişiyi kışa girerken mağdur ediyorlar. Mağdur olan bu işçiler derdini anlatacak bir yetkili bulamıyor. İşçilerin; ağırlaştırılmış çalışma şartlarına, güvencesiz iş ortamda çalışmalarına ve taşeronlaşmaya karşı mücadelelerini sürdürürken, kendilerini sorgusuz sualsiz sokakta bulmalarına ne yazıktır ki hükümet yetkilileri seyirci kalmaktadır. Sayın Çalışma ve Sosyal İşler bakanına, bölgemizin milletvekili olan bilim sanayi ve teknoloji bakanına sesleniyorum; Hani sosyal devlet anlayışı, Hani çalışanların iş güvencesi, Hani hiç kimse mağdur edilmeyecekti?” şeklinde görüş belirtti. 

GEBZE ÜNİVERSİTESİ BİR AN ÖNCE KURULMALI

Milletvekili Kaplan, Gebze Üniversitesi’nin bir an önce kurulması gerektiğini dile getirdiği konuşmasında, “Hatırlarsanız 2011 tarihinde biz CHP milletvekilleri olarak kanun teklifi verdik. Ve sizlerin oylarıyla reddedildi.  AKP’nin Kocaeli milletvekilleri ret oyu vermiş olmalarına rağmen merak etmeyin biz gündeme getireceğiz, kanun teklifi vereceğiz. Hatta 2013- 2014 öğretim yılında Gebze Üniversitesi faaliyete geçmiş olacak dediniz. Sözünüzde durmadınız! Size tekrar hatırlatmak benim görevim. Bari 2014- 2015 öğretim yılına yetiştirelim. Bunun içinde kanun teklifini biran önce meclis gündemine getirin. Aksi takdirde ayda bir bu kürsüde size hatırlatmaya devam edeceğim. Lütfen Gebze’ye üniversite!” dedi.

 

TOPÇU KIŞLASI RANT İÇİN TOKİ’YE DEVREDİLDİ

Milletvekili Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Gebze’nin bir başka sorunu, TOKİ’ye devredilen Topçu Kışlası’dır.  E-5 üzerinde 640 dönüm Topçu Kışlasının yeri borç karşılığı TOKİ’ye devredildi. TOKİ buraya yandaşlarına rant sağlamak için yüksek katlı binalar yapacak. Bölgedeki sanayi kirliliğinin azaltılması, bunun sonucu oluşan çarpık kentleşmeyi önlemek için yeşil alanların oranının arttırmak, bu yeşil alanların içerisindeki kültürel ve sosyal donatılarının sayılarının artırılması gerekirken siz kalkıp burayı yandaşlara rant sağlamak için yeni beton yığınları oluşturmak için toki’ye devrediyorsunuz” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.