Kapkaç haberi asılsız çıktı

Kapkaç haberi asılsız çıktı

Kartepe’de yaşandığı iddiası ile bir haber ajansı tarafından servis edilen kapkaç haberinin, aslında haftalar öncesinde Diyarbakır’da yaşandığı ortaya çıktı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü asılsız haber ile ilgili açıklamada bulundu.

Kartepe’de  14 Ekim 2021 günü   akşam saatlerine   meydana geldiği ileri sürülen kapkaç olayına ait   görüntü ve haberin,  bir haber ajansı tarafından  servis edilmesi ve bu haberin  hem yerel  hem de yaygın basın kuruluşları tarafından  yayına verilmesi  ile Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü hemen   konu ile ilgili araştırma başlattı. Ancak   bahse konu tarihte veya yakın zamanda Kartepe ya da başka bir bölgede kapkaç olayı olduğuna dair herhangi bir başvuru ya da şikâyete rastlanmadı.  Devam eden araştırmalarda ise  haberde servis edilen görüntünün  Haftalar öncesinde Diyarbakır ilinde yaşanan ve zanlısı  yakalanan bir  olaya ait olduğu  tespit edildi.

 

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Kocaeli  İl Emniyet Müdürlüğü tarafından  konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “14.10.2021 günü çeşitli internet haberlerinde, Kartepe  ilçemizde yaşanan kapkaç olayına ait olduğu iddia edilen görüntülerin, Diyarbakır ilinde daha önceden yaşanan olaylara ait internette bulunan görüntüler olduğu ve bu olayların faillerinin de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce yakalanıp adalete teslim edildiği tespit edilmiştir. Bahse görüntü ve olayların ilimizle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı, yapılan haberlerin asılsız olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.