"Kapasite oranları geçmiş yılların  ortalamalarının hala çok gerisinde”

"Kapasite oranları geçmiş yılların ortalamalarının hala çok gerisinde”

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre haziran ayı kapasite kullanım oranı sonuçlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Odamız tarafından her ay düzenli olarak açıkladığımız imalat sanayinde kapasite kullanım oranı ilimizde yüzde 69.5 ile geçen aya göre 0.5 puan ve geçen yıla göre 2 puan geriledi. Merkez Bankası tarafından açıklanan yüzde 77.1 olarak açıklanan Türkiye imalat sanayinin kapasite kullanım oranı ise bir önceki aya göre 0.8 puan artarken, bir önceki yıla göre 1.2 puan geriledi." dedi. 
Sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının ekonominin önemli öncü göstergelerinden biri olduğunu ifade eden KSO Başkanı "Kapasite oranları geçmiş yılların ortalamalarının hala çok gerisinde. Türkiye genelinde aylık ufak bir toparlanma var. Ancak bu oranlardan üretimde canlanma sinyali göremiyoruz. Umarız önümüzdeki aylarda kapasiteler artış eğilimine geçer." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.